Hrvati nose bodove iz Skoplja, Rakitić sa 40 metara presudio Makedoncima!

Izvor: Blic, 12.Okt.2012, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati nose bodove iz Skoplja, Rakitić sa 40 metara presudio Makedoncima!

Fudbalska reprezentacija Makedonije nije uspela da se osveti Hrvatskoj za poraz u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pošto su u Skoplju poraženi od izabranika Igora Štimca rezultatom 2:1. Makedonci su u trećem kolu grupe A poveli preko Ibraimija u 16. minutu, ali je Ćorluka izjednačio do poluvremena pre nego što je konačan rezultat postavio Ivan Rakitić u 57. minutu pogotkom sa 40 metara iz slobodnog udarca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Makedonci su bili silno motivisani da se osvete Hrvatima za nezaslužen poraz iz Zagreba i delovalo je da će uspeti u toj nameri kada je Ibraimi izašao sam ispred Pletikose i izazvao veliku radost navijača na stadionu "Filip II".

Oslobodila se Hrvatska pritiska od tog momenta, zaigrala bolje zahvaljujući raspoloženom Perišiću i Rakitiću, pa je i u 32. minutu stigla do izjednačenja. Rakitić je izveo korner, a Ćorluka ostao potpuno zaboravljen od strane defanzivaca Makedonije koji su mu omogućili da smiri loptu i bira gde će da savlada Bogatinova - 1:1.

Na startu drugog poluvremena Makedonija je tražila penal kada je Goran Pandev izigrao kompletnu odbranu "vatrenih", a onda i pao preko noge Josipa Šimunića što nije bilo dovoljno sudiji da pokaže na belu tačku.

Odlučujući momenat dogodio se u 57. minutu. Ivan Rakitić je sa gotovo 40 metara izveo slobodan udarac, Bogatinov loše procenio loptu koja ga je preletela i završila u mreži na očajanje domaćih igrača i navijača.

Klonuli su duhom Makedonci posle pogotka Rakitića, pa je pobeda Hrvatske mogla da bude i ubedljivija, ali Perišić je bio neprecizan, kao i Srna koji je pogodio stativu u poslednjem minutu utakmice iz slobodnog udarca. Frustracije kod Makedonije ispoljile su se i kod Gorana Pandeva koji je dobio žuti karton i neće igrati u meču protiv Srbije.

Povezane vesti: Remi u Briselu po meri Srbije, Hrvati i Belgijanci podelili bodove! Azurima malo jedan Osvaldo u Bugarskoj, "petarda" Engleza, Portugal "na mišiće"! Rivali “orlova” za Mondijal 2014 bez pobede u kontrolnim mečevima

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Hrvatske u Skoplju

Izvor: B92, 12.Okt.2012

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Makedoniju u Skoplju sa 2:1 (1:1) u okviru trećeg kola kvalifikacione grupe A za odlazak na Svetsko prvenstvo...Hrvatska je zabeležila i drugu pobedu nad Makedonijom u poslednjih meseca dana pošto su u prvom kolu u Zagrebu slavili sa 1:0...Makedonci su...

Nastavak na B92...

Rakitić sa 40 metara presudio Makedoniji, Pandev ne igra protiv Srbije, prvi trijumf Velsa!

Izvor: Blic, 13.Okt.2012, 00:02

Fudbalska reprezentacija Makedonije nije uspela da se osveti Hrvatskoj za poraz u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pošto su u Skoplju poraženi od izabranika Igora Štimca rezultatom 2:1. Makedonci su u trećem kolu grupe A poveli preko Ibraimija u 16. minutu, ali je Ćorluka izjednačio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.