Pobeda Hrvatske u Skoplju

Izvor: B92, 12.Okt.2012, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Hrvatske u Skoplju

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Makedoniju u Skoplju sa 2:1 (1:1) u okviru trećeg kola kvalifikacione grupe A za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Hrvatska je zabeležila i drugu pobedu nad Makedonijom u poslednjih meseca dana pošto su u prvom kolu u Zagrebu slavili sa 1:0.

Makedonci su na stadionu "Filip II" poveli preko Ibraimija koji je u 16. minutu istrčao u kontru i savladao Pletikosu. Hrvatima je pobedu doneo sjajni Ivan Rakitić, asistencijom i golom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nastavku meča.

Prvo je u 31. minutu Rakitić dobro izveo korner, a Vedran Ćorluka na drugoj stativi primirio loptu i lako savladao Bogatinova. Hrvati su u nastavku poluvremena imali inicijativu, ali nije bilo promene rezultata.

Hrvatska je u 60. minutu u potpunosti preokrenula rezultat. Naizgled bezopasan slobodan udarac u 57. minutu sa 40ak metara iskosa sa leve strane zahvaljujući očajnoj proceni makedonskog golmana Bogatinova Ivan Rakitić je pretvorio u gol za 2:1.

U 64. minutu drugi Brazilic je debitovao u dresu Hrvatske, pošto je Samir na terenu zamenio Jelavića. Do kraja meča Makedonci nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Pletikose.

Kapiten Goran Pandev je u 91. minutu dobio žuti karton pa će propustiti meč sa Srbijom u utorak 16. oktobra u Skoplju.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bejl doneo pobedu Velsu u finišu

Izvor: B92, 12.Okt.2012

Fudbalska reprezentacija Velsa zabeležila je prvu pobedu u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo pošto je pobedila Škotsku sa 2:1 (0:1)...Ostrvski derbi odigran je na stadionu "Milenijum" u Kardifu, a Škoti su preko Džejmsa Morisona u 27. minutu stigli do vođstva koje su čuvali sve do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.