HELENI DOBILI POJAČANJE: Vokap postao Grk

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 16:01

HELENI DOBILI POJAČANJE: Vokap postao Grk

Amerikanac će igrati u septembru na Svetskom prvenstvu.

Košarkaš Olimpijakosa, Amerikanac Tomas Volkap, dobio je grčko državljanstvo i igraće za tu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima krajem avgusta i početkom septembra.

Vest je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke, a selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dimitris Itudis je u Volkapu dobio ogromno pojačanje za predstojeća velika takmičenja na kojima Heleni imaju najveće ambicije.

Volkap (30) je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, a da mu se sviđa u Grčkoj postalo je jasno prošle nedelje, kad je sa čelnicima kluba iz Pireja potpisao novi ugovor koji važi do juna 2027. godine.  Davanjem državljanstva Volkupu KS Grčke je nastavio trend pojačanja reprezentacije Amerikancima, prošle godine je na Evropskom prvenstvu jedan od ključnih igrača, uz Janisa Adetokumba, bio bek Tajler Dorsi.

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

AMERIKANAC ĆE NASTUPATI ZA GRČKU: Već na Mundobasketu debituje!

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2023

Odlučio da prihvati ponudu! Tomas Vokap, košarkaš Olimpijakosa, dobio je državljanstvo Grčke, te će nastupati za ovu državu na predstojećem Mundobasketu u Indoneziji, Japanu i Filipinima. Ovoj vesti, koja je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke će se sigurno najviše obradovati selektor...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.