Gotov je: Predsednik FS Španije podneo ostavku zbog poljupca koji je uzdrmao sport

Izvor: VOA, 10.Sep.2023, 23:09

Gotov je: Predsednik FS Španije podneo ostavku zbog poljupca koji je uzdrmao sport

MADRID — Luis Rubiales, predsednik Fudbalskog saveza Španije potvrdio je da je podneo ostavku na tu funkciju, što je početak epiloga skandala izazvanog time što je poljubio bez dozvole reprezentativku Dženi Hermoso posle finala Svetskog prvenstva. Španski tužilac podneo je optužnicu Višem sudu prošle nedelje protiv Rubialesa zbog seksualnog napada i prinude. Rubialesa je Svetska fudbalska federacija (FIFA) takođe suspendovala na tri meseca iz svih fudbalskih aktivnosti dok traje istraga. "Posle suspenzije koju je sprovela FIFA, kao i drugog postupka koji je pokrenut protiv mene, jasno je da neću moći da se vratim na svoju poziciju", naveo je Rubiales u saopštenju u nedelju. "Insistiranje na čekanju i ostanku na funkciji neće doprineti ničemu pozitivnom, ni Savezu ni španskom fudbalu. Između ostalog, zato što postoje de fakto ovlašćenja koja će sprečiti moj povratak", dodao je on. Naveo je i da je podneo ostavku i na mesto potpredsednika Evropske fudbalske organizacije (UEFA). Rubiales je insistirao da je poljubac bio sporazuman, ali je slučaj izazvao bes među fudbalerkama i fudbalerima, pa i u celo španskom društvu. Ipak, deluje da Rubiales nastavio da brani svoju verziju događaja. „Verujem u istinu i učiniću sve što je u mojoj moći da ona pobedi“, rekao je on.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rubijales podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Španije

Izvor: Danas, 10.Sep.2023

Predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales podneo je danas ostavku posle velikih pritisaka i kritika nakon što je poljubio u usta fudbalerku španske reprezentacije na pobedničkom postolju po osvajanju Svetskog prvenstva.

Nastavak na Danas...

Predsednik Fudbalskog saveza Španije podneo ostavku nakon ljubljenja fudbalerke protiv njene volje

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2023, 08:53

Luis Rubijales podneo je ostavku na funkciju predsednika Fudbalskog saveza Španije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.