Slučaj poljubac ga ipak skupo koštao – Rubijales podneo ostavku

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 22:27

"Slučaj poljubac" ga ipak skupo koštao – Rubijales podneo ostavku

Doskorašnji predsednik Fudbalskog Saveza Španije Luis Rubijales saopštio je u nedelju uveče da se povlači sa mesta prvog čoveka Saveza.

Rubijales je bio pod pritiskom brojnih organizacija nakon što je, tokom dodele medalja španskim fudbalerkama, novim svetskim šampionkama, jednu od njih poljubio uusta.

Pravdao se danima posle da je to učinio u naletu euforije, da je sve bilo obostrano međutim usledio je talas kritika, ne samo u Španiji, i ne samo unutar samog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saveza, te je doveden u gotovo bezizlaznu situaciju.

Rubijales je, podsetimo, prvo suspenovan na 90 dana od strane FIFA i ostavljena mu je mogućnost da se kandiduje na narednim predsedničkim izborima.

Međutim, Rubijales je u ekskluzivnom intervjuu novinaru Pirsu Morganu, rekao da će podneti ostavku i da se neće kandidovati na izborima ni kada mu istekne suspenzija.

On je sa Pirsom Morganom razgovarao puna dva sata o svemu što mu se dogodilo..

"Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim posao koji obavljam. Doneo sam odluku svestan da će moj odlazak uticati na to da se obezbedi stabilnost kako bismo se kandidovali za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030. godine", rekao je Rubijales.

Fudbalski Savez Španije je nedavno smenio i selektora ženske reprezentacije Horhea Vildu koji je doneo zlato na nedavnom Svetskom prvenstvu, a razlog je bio taj što je sve vreme pružao podršku Rubijalesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gotov je: Predsednik FS Španije podneo ostavku zbog poljupca koji je uzdrmao sport

Izvor: VOA, 10.Sep.2023

MADRID — Luis Rubiales, predsednik Fudbalskog saveza Španije potvrdio je da je podneo ostavku na tu funkciju, što je početak epiloga skandala izazvanog time što je poljubio bez dozvole reprezentativku Dženi Hermoso posle finala Svetskog prvenstva. Španski tužilac podneo je optužnicu Višem...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.