Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.09.2023.

22:39

"Slučaj poljubac" ga ipak skupo koštao – Rubijales podneo ostavku

Doskorašnji predsednik Fudbalskog Saveza Španije Luis Rubijales saopštio je u nedelju uveče da se povlači sa mesta prvog čoveka Saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Rubijales je bio pod pritiskom brojnih organizacija nakon što je, tokom dodele medalja španskim fudbalerkama, novim svetskim šampionkama, jednu od njih poljubio uusta.

Pravdao se danima posle da je to učinio u naletu euforije, da je sve bilo obostrano međutim usledio je talas kritika, ne samo u Španiji, i ne samo unutar samog Saveza, te je doveden u gotovo bezizlaznu situaciju.

Rubijales je, podsetimo, prvo suspenovan na 90 dana od strane FIFA i ostavljena mu je mogućnost da se kandiduje na narednim predsedničkim izborima.

Međutim, Rubijales je u ekskluzivnom intervjuu novinaru Pirsu Morganu, rekao da će podneti ostavku i da se neće kandidovati na izborima ni kada mu istekne suspenzija.

On je sa Pirsom Morganom razgovarao puna dva sata o svemu što mu se dogodilo..

"Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim posao koji obavljam. Doneo sam odluku svestan da će moj odlazak uticati na to da se obezbedi stabilnost kako bismo se kandidovali za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2030. godine", rekao je Rubijales.

Fudbalski Savez Španije je nedavno smenio i selektora ženske reprezentacije Horhea Vildu koji je doneo zlato na nedavnom Svetskom prvenstvu, a razlog je bio taj što je sve vreme pružao podršku Rubijalesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu