Golac za MAXBETSPORT: Tumbakovićeva taktika nas odvela u propast

Izvor: 011vodič.com, 08.Sep.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golac za MAXBETSPORT: Tumbakovićeva taktika nas odvela u propast

Selektori se u Srbiji menjaju kao na traci. Oni dolaze i brzo odlaze, a rezultati… Uspon sa Slavoljubom Muslinom i plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine je bio “incident” u tmurnoj stvarnosti našeg fubala. Dve decenije nas nema na Evropskim prvenstvima, a posle poraza na Marakani od Portugalije sa 4:2, visi  plasman na kontinentalni šampionat naredne godine. Ljubiša Tumbaković je debitovao porazom, preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je vruć krompir od Mladena Krstajića. Igra ne obećava na premijeri sa novim kormilarom.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu Srbije protiv Luksemburga je 1.23. Meč se igra u utorak 20.45.
Šta je problem srpskog fudbala, zašto nas se stalno ponavljaju iste greške, pitali smo legendarnog bivšeg fudbalera i trenera Partizana Ivana Golca.
Nažalost, svaki put smo na novom početku, a on liči na onaj prethodni. Bilo je jasno posle meča u Ukrajini, da smo završili sa ovim kvalifikacijama. Nemamo ni plan ni program, sve radimo paušalno, pa zato i nema rezultata. Sudbina nam je ista evo već deceniju – rekao je Golac u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.
Iskusni stručnjak kaže da je taktika Tumbakovića bila pogrešna.
Taktika je bila takva da smo bili osuđeni na propast. Branite se protiv ovakve reprezentacije nikada nije dobro. Uvek je najbolja odbrana bila napad. Ako već moraš da izgubiš, neka bude 5:4, 6:5, a ne ovako… Mi gubimo sa 5:0 u Ukrajini. Bojim se da ova ekipa istrošena, da završava priču. Novo veliko takmičenje je pod znakom pitanje.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Kiks golmana Marka Dmitrovića u finišu prvog poluvremena odredio je tok utakmice.
Mi uvek poklonimo gol rivalu, a onda ga kao jurimo. Počinjemo da igramo kada je igra već završena. Takav prepotentan i arogantan stav nas košta. Meni se čini da kad svi ostali odu na druge planete, da ćemo mi da ostanemo sami na zemlji i da ćemo onda da budemo prvaci sveta.
Odbrana je bila šuplja kao švajcarski sir. Duvala je promaja u poslednjoj liniji.
Imamo presporu odbranu, spore igrače. Tako je godinama. Selekcija je loša. Kako protiv Ronalda da se igra, kako da se zaustavi sa ovakvom taktikom? Publika je imala bar priliku da vidi jednog istinskog svetskog asa kakav je Ronaldo.
Ljubiša Tumbaković je debitovao porazom na klupi Srbije (Foto: Starsport)

Poslednjih godina i naše mlađe kategorije su u padu. Pre nekoliko godina Srbija je bila omladinski šampion sveta, kadetski prvak Evrope.
Najveći problem je nedostatak kvaliteta u struci, to odavno nemamo. Voleo bih da znam da mi neko objasni, ko odlučuje o selektoru, o trenerima mlađih kategorija. Ovde se početnicima daje šansa da se uče u reprezentaciji, Partizanu, Zvezdi...
U utorak idemo na noge Luksemburgu. Kako podići moral ekipi?
Mi tonemo, a drugi napreduju. Andora je izgubila od Turske samo 1:0 u subotu. Ovo su posledice o čemu pričam. Dok ne otklonimo uzroke, uvek nam je neko drugi kriv, te sudija, te ovaj, onaj… Protiv Luksemburga biće teško. Obe ekipe imaju po četiri boda, samo Luksemburžani imaju bolju gol-razlika. Eto, i to smo doživeli. Luksemburg smo nekada pobeđivali sa 5:0, i to samo da igramo levom nogom, sada je to derbi za nas. To nije kritika, to je realnost – zaključio je Golac.


The post Golac za MAXBETSPORT: Tumbakovićeva taktika nas odvela u propast appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

"ORLOVI" NA SPOREDNOM KOLOSEKU: Fudbaleri Srbije porazom od Portugalije šanse za plasman na EP sveli na teoriju

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2019

Fudbaleri Srbije suviše lako su izgubili meč kvalifikacija za EP od Portugalije (2:4), pa se već na pola puta u tim istim kvalifikacijama može poželeti srećan put i Portugalcima i Ukrajincima ŠTO bi se reklo: neke ptice nikad ne polete. Fudbaleri Srbije suviše lako su izgubili...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.