Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 23:30

Francuska se neočekivano mučila s Alžirom, Slovenci dobili Makedonce

Norveška jedva savladala Portugaliju

Francuska je u 1. kolu drugog kruga Svetskog prvenstva u rukometu imala teži posao od očekivanog. Ali, na kraju je uspela da slomi Alžir s 29:26 i napravila veliki korak prema četvrtfinalu.

Iako se na kraju završilo sa tri razlike za favorizirane Francuze, Alžir se odlično držao, a na početku je vodio 6:2. Francuska se na početku drugog poluvremena odvojila na tri gola prednosti, ali se Alžir vratio pa čak i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << puta poveo da bi u 56. minutu izjednačio na 26:26. Imali su Afrikanci napad za vođstvo, ali do kraja više nisu dali gol i Francuska se izvukla.

Od ostalih utakmica istakli bismo pobedu Slovenije nad Makedonijom od 31:21, što je i bilo očekivano. Dežela je ušla u ovaj susret kao favorit.

Norveška je igrala protiv Portugalije i možemo da kažemo da nije imala pravo na grešku. Na kraju je uspela da slavi i to vrlo tesno - 29:28.

Podsećamo, igra se druga runda, formirane su četiri nove grupe sa po šest selekcija. Bodovi su preneti iz prve faze, a dve najbolje reprezentacije obezbediće četvrtfinale šampionata.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU, DRUGA RUNDA – 1. KOLO

Sreda

GRUPA 3

Švajcarska - Island 20:18 (10:9)

Francuska - Alžir 29:26 (16:14)

Portugalija - Norveška 28:29 (14:16)

GRUPA 4

Makedonija - Slovenija 21:31 (9:13)

Rusija - Egipat 23:28 (8:15)

Švedska - Belorusija 26:26 (11:15)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.