Francuska ne brani zlato, Danska prvi finalista

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ne brani zlato, Danska prvi finalista

Rukometaši Danske su u prvom polufinalu Svetskog prvenstva bili bolji od dvostrukog uzastopnog Svetskog prvaka Francuske sa 38:30 (21:15).

Francuzi su osvojili četiri od pet poslednjih Svetskih prvenstava, izuzimajući Katar 2015., kad nisu bili ni među četiri polufinalista.

Ko-domaćini Danci su u Hamburgu ubedljivo savladali Francuze i stigli do četvrte prilike da se okite zlatom. Sva tri prethodna puta (1967., 2011. i 2013.) bili su neuspešni, a i imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tek jednu bronzu iz sedam mečeva za treće mesto.

Od prvog izvođenja je Danska izgledala neumoljivo, stigla do 16:10 i održavala prednost.

Najefikasniji je bio čuveni Mikel Hansen sa 12 golova. Kentin Mahe je dao osam golova za Francuze.

Rival Dancima će biti pobednik duela Nemačka-Norveška.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Skandinavsko finale!

Izvor: Sportske.net, 25.Jan.2019

Na Svetskom prvenstvu u rukometu koje se ove godine održava u Nemačkoj i Danskoj u finalu će igrati Norveška i Danska...Nakon što su Danci savladali aktuelnog šampiona sveta Francusku veoma ubedljivo sa 38:30, večeras su i domaćini Nemci poraženi od Norvežana u dvorani u Hamburgu sa 25:31...Norvežani...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.