Francuska je šampion sveta u fudbalu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2018, 04:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska je šampion sveta u fudbalu!

Fudbalska reprezentacija Francuske drugi put u istoriji postala je prvak sveta, pošto je danas u finalu Mundijala u Rusiji savladala Hrvatsku 4:2 (2:1).

Pred 80.000 gledalaca na "Lužnikiju" odigran je veoma zanimljiv, pomalo čak i neobičan meč, s obzirom na to šta se sve dešavalo na terenu, a Francuzi su se na kraju radovali.

Francuska je povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minutu, 10 minuta kasnije izjednačio je Ivan Perišić, da bi nakon njegovog igranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rukom i VAR intervencije Antoan Grizman u 39. minutu iz penala povisio na 2:1.

U nastavku, prvo je pogodio Pol Pogba u 59, a potom i Kilijan Mbapae u 65. minutu, da bi konačnih 4:2 u 69. minutu postavio Mandžukić, posle velike greške golmana Francuza Iga Lorisa.

Selektor Francuske Didije Dešam postao je treći čovek u istoriji, posle Brazilca Marija Zagala i Nemca Franca Bekenbauera, koji je kao igrač i kao selektor postao prvak sveta.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino uručio je šampionski trofej kapitenu Francuske Igu Lorisu, dok je predsednik Rusije Vladimr Putin podelio medalje finalistima Mundijala.

Na postolju su sem Infantina i Putina bili i predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, kao i predsednici dva Saveza Noel Le Gre i Davor Šuker.

TOK UTAKMICE

18.54 – Kraj meča, Francuska je savladala Hrvatsku sa 4:2 i postala šampion sveta!

18.48 – Istekao je 90. minut, igraće se još pet minuta nadoknade vremena.

18.39 – Ponovo selektori dva tima vrše izmene u istom trenutku – Pjaca menja Strinića, dok je Fekir u igri umesto Žirua.

18.31 – Izmene u oba tima – Kramarić menja Rebića, dok je umesto Matuidija u igri Toliso.

18.27 – GOOOL! 4:2 u 69. minutu, Mandžukić koristi grešku Lorisa i smanjuje prednost Francuske!

18.24 – GOOOL! 4:1 za Francusku u 65. minutu, gol je postigao Kilijan Mbape!

18.18 – GOOOL! 3:1 za Francusku od 59. minuta, strelac je Pol Pogba!

18.13 – Prva izmena na meču u timu Francuske, umesto Ngoloa Kantea u igri je Stiven Nzonzi.

18.11 – Prekid utakmice u 53. minutu, nekoliko osoba uletelo je u teren, pa je sudija Pitana morao da nakratko prekine meč.

18.06 – Opasan napad Hrvatske na početku drugog dela – pokušao je Rebić, Loris brani vrhovima prstiju.

18.03 – Nastavljen je meč.

17.48 – Završeno je izuzetno sadržajno prvo poluvreme u Moskvi, Francuska vodi protiv Hrvatske sa 2:1.

17.38 – GOOOL! 2:1 za Francusku u 38. minutu, Grizman je precizan sa bele tačke!

17.36 – Penal za Francusku! Sudija Pitana pokazuje na belu tačku, prilika da Francuzi ponovo povedu.

17.35 – Lopta pogađa u ruku Perišića u kaznenom prostoru Hrvatske, sudija Pitana u konsultaciji sa VAR-om pregleda snimak.

17.28 – GOOOL! 1:1 u 28. minutu, strelac za Hrvatsku je Ivan Perišić!

17.19 – GOOOL! 1:0 za Francusku od 19. minuta, autogol je postigao Mario Mandžukić!

17.10 – Početak meča pripada selekciji Hrvatske, koja ima loptu u svom posedu, ali bez udaraca ka golu Lorisa. Francuska se prilično zatvorila, kao da čeka priliku za opasan kontranapad.

17.00 – Počelo je finale Svetskog prvenstva.

Vučić čestitao predsedniku Francuske, Kolindi Grabar Kitarović i belgijskom kralju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras čestitku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu,.

U čestitki se kaže:

"Iskrene čestitke upućujem Vama, Vašoj fudbalskoj reprezentaciji i stručnom štabu povodom osvajanja Svetskog prvenstva u Rusiji.

Osvajanje Mundijala predstavlja najveći uspeh svake fudbalske reprezentacije, a Vaša je, svojom igrom i požrtvovanošću, pokazala da je ove godine najbolja.

Francuskim reprezentativcima želim mnogo uspeha i na narednim takmičenjima", navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je uputio čestitku i predsednici Kolindi Grabar Kitarović.

Takođe, predsednik Vučić je čestitao belgijskm kralju Filipu i premijeru Belgije Šarlu Mišelu osvajanje bronzane medalje belgijskog tima.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SP 2018: Hrvatska i Francuska za titulu šampiona sveta

Izvor: Radio 021, 15.Jul.2018

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Francuske danas se sastaju u finalu Svetskog prvenstva...Utakmica se igra od 17 časova u Moskvi...Sa druge strane, u Parizu se na javnim mestima gde će se pratiti finalni meč očekuje oko 90.000 navijača, a sve događaje koji će se danas održati širom Francuske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.