Finansijska policija u prostorijama FS Nemačke

Izvor: Akter, 03.Nov.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijska policija u prostorijama FS Nemačke

Finansijska policija upala je rano jutros u prostorije Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) u Frankfurtu, kako bi istražila finansijske malverazacije za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine

Kako je za Asošijeted pres (AP) izjavila tužilac Nađa Nisen finansijska policija je izvršila raciju u prostorijama DFB i još dve privatne prostorije čelnika te organizacije.

"Upad u prostorije je izvršen zbog nestanka 6,7 miliona evra koje su navodno uplaćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Svetskoj fudbalskoj federacije (Fifa) za dobijanje Svetskog prvenstva 2006. godine", rekla je Nisen.

U Fudbalskom savezu Nemačke nisu bili dostupni za komentar.

Nemački Bild objavio je fotografije upada finansijske policije, a novinska agencija DPA da je raciju izvršilo oko 50 prpadnika policije i poreskih inspektora.

Nemački nedeljnik Špigl objavio je pre dve nedelje da je Organizacioni odbor kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine osnovao crni fond od 6,7 miliona evra, a da je tu sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.

Kako je naveo nedeljnik, novac je isplaćen pre nego što je Fifa donela odluku o domaćinu Mundijala, da bi se obezbedili glasovi četvorice azijskih delegata od ukupno 24 člana Izvršnog komiteta Fife.

Fifa je 6. jula 2000. godine dodelila domaćinstvo Svetskog prvenstva Nemačkoj. Azijski delegati su se priključili evropskim u glasanju za Nemačku, koja je sa 12:11 pobedila Južnu Afriku, pošto se Čarls Dempsi sa Novog Zelanda uzdržao od glasanja.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finansijska policija upala u prostorije FS Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2015

Finansijska policija upala je rano jutros u prostorije Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) u Frankfurtu, kako bi istražila finansijske malverazacije za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine...Kako je za Asošijeted pres (AP) izjavila tužilac Nađa Nisen (Niesen) finansijska policija je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.