Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Nov.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres sjedišta Nogometnog saveza Njemačke

Njemačke porezne vlasti ušle su danas u sjedište Nogometnog saveza Njemačke (DFB), kao i u privatne stanove uposlenika, javljaju tamošnji mediji i dodaju kako se ovo dešava u vrijeme optužbi da su korišteni tajni fondovi za dobijanje organizacije Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Vijest o upadima prvo je objavio Bild rano jutros, u vrijeme kada su Nijemci pristizali na radna mjesta, piše Deutsche Welle. Kasnije je ovu vijest potvrdio Ured državnog tužioca iz Frankfurta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Kako se navodi, poreznici nisu samo pretraživali sjedište krovne kuće njemačkog nogometa, već i stanove nekih od ključnih figura skandala vezano za navodna potplaćivanja uposlenika Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), kako bi Njemačka dobila domaćinstvo Mundijala 2006. godine.

Kako javlja Bild, pretreseni su i domovi aktuelnog predsjednika DFB-a Wolfganga Niersbaha i njegovog prethodnika Thea Zwanzigera.

„Tražimo inkriminirajući materijal, koji potvrđuje sumnje o izbjegavanju plaćanja poreza“, izjavio je jedan od istražilaca.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.