FIFA potvrdila četiri kandidature za domaćina SP 2027.

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 23:37

FIFA potvrdila četiri kandidature za domaćina SP 2027.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prihvatila je zajedničku kandidaturu SAD i Meksika za organizaciju Svetskog prvenstva za fudbalerke 2027. godine.

U trci za domaćinstvo sada se nalaze četiri kandidature. Pored SAD i Meksika, kandidati za organizaciju su i Brazil, Južna Afrika i zajednička organizacija Belgije, Nemačke i Holandije.

Izbor domaćina je zakazan za maj sledeće godine.

Sve četiri kandidature dolaze iz zemalja "sa jakom fudbalskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tradicijom", rekla je u saopštenju generalna sekretarka Fifa Fatma Samura.

Potencijalni domaćini su prošle nedelje ispoštovali prvi Fifa rok i moraju da potpišu ugovor o licitaciji do 19. maja. Zvanični dokumenti i planu ponuda moraju biti dostavljeni do 8. decembra.

Domaćin će biti izabran 17. maja sledeće godine na godišnjem kongresu Fifa gde će biti objavljen glas svakog člana. Mesto održavanja tog sastanka još nije saopšteno.

Svetsko prvenstvo za fudbalerke 2023. biće održano u Australiji i Novom Zelandu.

Turnir 2027. verovatno će imati 32 učesnika koji će odigrati ukupno 64 utakmice, iako Fifa još nije potvrdila format turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.