Emotivni Batlend tešio Harta: On je moj heroj

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emotivni Batlend tešio Harta: On je moj heroj

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt je odlučio da na spisak fudbalera za Svetsko prvenstvo u Rusiji ne uvrsti golmana Džoa Harta, već je prednost dao Džordanu Pikfordu, Niku Poupu i Džeku Batlendu, kome je posebno bilo teško što u timu Albiona neće videti starijeg kolegu.

Džo Hart je poslednjih godina bio neprikosnovena "jedinica" na golu Engleske, ali je posle perioda u Torinu i Vest Hemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << šansa data drugim golmanima.

Sautgejt je tako odlučio da izostavi iskusnog čuvara mreže sa 75 nastupa za državni tim, a odlučio se za trojicu koja imaju ukupno devet mečeva u dresu sa državnim grbom.

Iako je imao razloga za zadovoljstvo zbog poziva selektora golman Stouka Džek Batlend je bio tužan što uz njega u Rusiji neće biti i Hart, pa mu je uputio poziv podrške.

"Razgovarao sam sa Džoom. Znam koliko je razočaran što ne ide i meni je teško zbog njega. On je moj heroj još otkako sam imao 14 godina i dan danas se ugledam na njega. Bilo mi je veoma važno da mu kažem šta mislim o njemu, jer se takva prilika ljudima ne ukazuje često. Da je u reprezentaciji takav razgovor se ne bi vodio. Bilo mi je veoma važno, nadam se da će to ceniti. Kada sam bio u mlađim kategorijama Birmingema želeo sam da budem kao on, divio sam mu se kao golmanu i kao čoveku", rekao je Batlend, koji je za Englesku branio na sedam mečeva.

"U poslednjih nekoliko godina sam od Džoa video i naučio toliko toga, više nego što sam mogao da očekujem", kazao je Batlend koji je istakao i da mu veoma znači i podrška legendarnog engleskog golmana Gordona Benksa.

"Gordon je došao u trening centar Stouka i doneo svoju medalju sa Svetskog prvenstva. Bila je mnogo manja nego što sam zamišljao. Poneo je svoju sliku sa Peleom i poklonio je meni. On me motiviše, osvojio je SP i znam da bi voleo da i ja učinim isto", zaključio je Batlend.

Engleska će na SP u Rusiji igrati u Grupi G protiv Tunisa, Paname i Belgije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.