Džerard počeo da se otkucava: Dva lekića smirila naslednike Lude družine (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard počeo da se otkucava: Dva lekića smirila naslednike Lude družine (VIDEO)

Liverpul teškom mukom do 2:1 na gostovanju kod Vimbldona. Totenhem će morati na revanš sa Barnlijem

Viđali smo to u prošlosti. Poslednjih šest meseci Dejvida Bekama u madridskom Realu naterali su sve koji su ga pljuvali da zažale zbog njegovog već najavljenog odlaska u MLS ligu. Zinedin Zidan je i pre početka Mundijala 2006. rekao da će posle Svetskog prvenstva okačiti kopačke o klin, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a onda je u Nemačkoj držao časove fudbala. A Stiven Džerard je već na prvoj utakmici pošto je obznanio da će na kraju sezone posle 16 godina napustiti Enfild zabrinuo sve navijače i naterao ih da sebi postave pitanje: "A šta ćemo posle?". Kapiten i odlazeća legenda Liverpula postigao je oba gola u pobedi Redsa na gostovanju kod Vimbldona u trećem kolu FA Kupa – 2:1.

Da nije, fudbalska planeta pričala bi o očajnom izdanju pulena Brendana Rodžersa. Jer sve ono što su gosti pružili na Čeri Red Rekords stadionu izgledalo je tek nešto bolje od toga. I to samo zahvaljujući Džerardovim golovima. Odbrana je delovala porozno. Uostalom to se valjda i podrazumeva kada je Liverpul u pitanju. Sredini je nedostajala ideja, napadu upotrebljive lopte, kasnije i koncetracije u završnici.

Ali sve to je ispravio kapiten Džerard. Prvo kada se u 12. minutu poklonio na pas Havija Mankilja i načeo duhovne naslednike Lude družine, koja je "one" 1988. baš Redsima iz ruku preotela pehar FA Kupa.

Ovaj novi Vimbldon je ipak barem po nečemu podsetio na slavne prethodnike. Nije poklekao posle primljenog gola, već je sa još većom silinom nasrnuo na favorizovanog protivnika. I pravo je čudo što još neka lopta nije završila u mreži Liverpuka. Simon Minjole je bio raspoložen među stativama, Džerard je – iako ni izbliza mobilan kao nekad – pokrivao oba kraja terena i jednu loptu zaustavio na samoj gol liniji. Pogodio je samo veteran Adebajo Akinvefa, pa su se mnogi fudbalski romantici ponadali da će duel sa Liverpulom označiti početak neke nove bajke.

Stiven Džerard je imao drugačiji plan. Verovatno je i njemu dosadilo da ga zbog manjka kvaliteta u nogama saigrača nazivaju gubitnikom. Prvi put još od juna 2005. godine Stivi Dži je vezao dve utakmice na kojima je postigao dva gola. Nije mogao da izabere bolji trenutak. Nostalgija je proradila kod navijača Liverpula, iako kapiten tek treba da ode.

Ali jasno je već sada - i ovakav kakav je, a daleko je od onog igrača koji je nekada bio, Stiven Džerard je prva violina Liverpula.

Zanimljivo, taj drugi gol Džerarda bio je ujedno i tek drugi šut Liverpula u okvir protivničkog gola. Do kraja utakmice bilo ih je je nekoliko. Jednom se oprobao i Lazar Marković, ali je tragično loše šutirao iz izgledne situacije.

Liverpul je svejedno prošao dalje, dok će Totenhem strepeti do revanša sa Barnlijem pošto je na Turfu Muru bilo 1:1. A ni to nije toliko loše s obzirom na to da u prvom poluvremenu – verovali ili ne – ni domaći ni gosti nisu uputili nijedan šut ka protivničkom golu?!

Naser Čadli je u 56. minutu ipak doveo Pevce u vođstvo svojim devetim golom u sezoni, ali je Sem Vouks u 73. doneo Barnliju priliku da pokuša još jednom.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.