Izvor: RTS, 25.Sep.2022, 12:08

Drugi poraz u Sidneju - košarkašice Srbije nemoćne protiv čvrste odbrane Australijanki

Košarkašice Srbije zabeležile su drugi poraz u grupi B Svetskog prvenstva pošto su u Sidneju poražene od Australije 69:54.
Reprezentativke Srbije su se veći deo utakmice mučile da pronađu rešenje protiv čvrste i agresivne odbrane Australijanki. Izabranice Sendi Brondelo su vodile od prvog do poslednjeg minuta

Prinudile su košarkašice iz Australije Srbiju na 18 izgubljenih lopti, uz samo 15 asistencija, a nije se retko dešavalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pogotovo u prvom poluvremenu, da košarkašice Srbije ne uspeju ni da pronađu način da šutnu na koš za 24 sekunde.
Australijanke su otvorile utakmicu pogotkom za tri poena, od samog početka zaigrale čvrsto i angažovano u odbrani, pa je Srbija u prvoj četvrtini postigla samo 10 poena i već bila na minus osam - 18:10.
Odgovorila je Srbija početkom drugog perioda igre sa pet poena u nizu - Tina Krajišnik je bila precizna, a onda je Jovana Nogić pogodila trojku, ali je Australija nakon zatraženog tajm-auta pogodila nekoliko trojki, ušla u seriju dobrih napada i došle do dvocifrene prednosti.
Koševima raspoložene Ivon Anderson, uspele su reprezentativke Srbije da zaostatak do kraja prvog poluvremena spuste na osam poena - 36:28.

Nastavile su Australijanke u istom ritmu i u trećem kvartalu - postigle su 10 poena u nizu, a Srbija pet minuta nije mogla do koša, pa je prednost Australije narasla i na najvećih plus 18.
Pred kraj treće četvrtine, posle tajm-auta Marine Maljković, zaigrale su košarlašice Srbije nešto energičnije i napravil seriju 15:7.
Saša Čađo je pogodila dve trojke i vratila Srbiju na minus osam, koliko je bilo na poluvremenu, ali je Džekson sa dva pogođena slobodna bacanja ponovo dovela Australijanke do dvocifrene prednosti pred početak četvrte četvrtine - 53:43.
Čuvale su Australijanke sigurno stečenu prednost i u poslednjem periodu, odbile sve pokušaje Srbije da meč uvede u neizvesniju završnicu i došle do pobede - 69:54.

Ivon Anderson je odigrala još jednu dobru utakmicu - postigla je 16 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Do dvocifrenog učinka stigla je još samo Saša Čađo sa 12 poena.
Pobednički sastav predvodila je Bek Alen sa 16 poena. Marijana Tolo je dodala 12 poena, dok su po 10 upisale Samanta Vitkomb i Stef Talbot.
Srbija sada ima dva poraza i jednu pobedu u grupi B Svetskog prvenstva, a naredni protivnik biće reprezentacija Malija, u ponedeljak od 5.30.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.