Dorasli smo vicešampionkama Evrope i sveta! Bravo, devojke!

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dorasli smo vicešampionkama Evrope i sveta! Bravo, devojke!

Odličan rezultat naše reprezentacije u 4. kolu Svetskog prvenstva.

Nakon četiri kola naša reprezentacija ima 2 pobede i 2 nerešena rezultata pošto je danas odigrala nerešeno protiv aktuelnih vicešampionki sveta i Evrope, Holanđanki - 27:27 (15:15).

Veoma neizvesna utakmica od samog starta, Marija Čolić, golman naše reprezentacije, je držala u igri naš tim sa dve sjajne odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Znalo se kako igraju Holanđanke, čuveni "brzi centar", našoj reprezentaciji je cilj bio da se one svedu na što manje golova. Dobrom odbranom naša reprezentacija stiže do 5:4 nakon gola Obradovićeve.

Brošova je pravila velike probleme našem timu, a na drugoj strani se naša reprezentacija po prvi put odvojila na dva gola prednosti nakon gola Dmitrovićeve.

Dmitrovićeva je bila fantastična danas u prvom poluvremenu, dovodila je do ludila protivničke igračice, prednost je bila na našoj strani najviše zahvaljujući njoj.

Holandija, koja je aktuelni svetski i evropski vicešampion, stiže do preokreta nakon što je Dragana Cvijić izašla na dva minuta, imale su čak i dva gola prednosti, ali onda na scenu stupaju Sanja Damnjanović i Marina Dmitrović koja je postigla i osmi gol na utakmici za konačnih 15:15 u prvom delu igre.

Nije Dmitrovićeva bila jedina raspoložena danas i sve što je Srbija imala da pokaže Holanđankama.

Cvijićeva i Kaća Krpež uspevaju da pogode, zatim i Andrea Lekić, ali je i dalje bilo neizvesno - 18:18.

Prava junakinja naše reprezentacija bila je Marija Čolić. Ona je sjajnim odbranama davala krila našoj reprezentaciji, Kaća Krpež je uspevala da dokaže da se radi o fantastičnoj rukometašici nakon kontri, pa je naš tim vrlo brzo poveo sa 23:21!

Ključni detalji desili su se tada, kada je Jovana Stojiljković isključena na dva minuta, Marija Čolić je ponovo odlično reagovala, rezultat se nije menjao, a do kraja je ostalo svega 10 minuta, da bi Andrea Lekić pogotkom dovela naše reprezentativke do najveće prednosti - 24:21!

Igrale su naše dobro odbranu, ali su često i preterale u tome, pa su isključenja bila česta. Ipak, to nije dalo Holanđankama maha, Srbija je održavala prednost zahvaljujući Sanji Damnjanović.

Na tri minuta do kraja Srbija je imala dva gola prednosti, a Holanđanke napad, da bi Marija Čolić svojom 18. odbranom sprečila naše rivalke da stignu do smanjenja rezultata u ključnim momentima!

Ipak, Holanđanke stižu do 27:26 na minut do kraja, na drugoj strani naše reprezentativke nisu iskoristile napad, pa su naše rivalke imale napad za izjednačenje koje su iskoristile za konačnih 27:27.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NEKAD DOBIJEŠ, NEKAD IZGUBIŠ: Evo kako su u taboru srpske reprezentacije doživeli remi sa Holandijom

Izvor: Kurir, 06.Dec.2017

Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Marija Čolić rekla je danas da se svi plaše njenog tima posle početka Svetskog prvenstva.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.