Don Andres na ivici: Nisam želeo da bude ovako

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2018, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Don Andres na ivici: "Nisam želeo da bude ovako"

Nije bilo lako legendarnom Inijesti posle bolne eliminacije. On kaže da se zna ko je krivac

Legendarni "Don" Andres Inijesta potvrdio je posle eliminacije Španije da je završio svoju reprezentativnu karijeru i rekao je da je ceo tim jako tužan. Ako treba nekog da krivi za poraz, onda su to igrači.

"Povlačim se. Sanjali smo da osvojimo Mundijal, ali to nije bilo moguće. Teško je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jako je težak trenutak za sve nas. Nismo uspeli da savladamo njihovu odbranu i svi smo besni zbog toga. Probali smo sve danas, ali nismo bili na potrebnom nivou. Na kraju, nije ovo način na koji sam želeo da se oprostim od reprezentacije, ali takav je fudbal", rekao je Inijesta.

On je utakmicu počeo sa klupe, ali nije želeo da komentariše odluku selektora Fernanda Jera.

"Ne želim o tome da pričam. Trener je donosio svoje odluke i probao je da uradi najbolje za tim. Šteta je da nismo uspeli da pobedimo Rusiju. Ko je kriv? Pa u fudbalu su uvek krivi igrači. Svi imaju svoje zadatke na terenu i svi znaju šta treba da se radi tokom utakmice i svako je odgovoran za svoj deo. Teško nam je. Neka svako donosi svoje zaključke, ali na kraju krajeva – eliminisani smo i to je to", rekao je Inijesta.

Reprezentaciju Španije potresla je odluka da se dva dana pre početka turnira otpusti Đulen Lopetegi zato što je preuzeo Real Madrid bez znanja saveza, ali Inijesta nije želeo ni reč da kaže o tome.

Poruka za kraj?

"Važno je da Španija nastavi i da se vrati. Neće biti lako da se vrati na pobednički put. Nije lako, vrlo je komplikovano, više nego što izgleda na prvi pogled, ali Španija ponovo može da bude najbolja, jer ima toliko mnogo velikih talenata i kvaliteta i sada treba da vidimo šta novi igrači mogu", rekao je Inijesta.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.