Dobar otpor rukometašica, poraz od Mađarske

Izvor: B92, 06.Dec.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar otpor rukometašica, poraz od Mađarske

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske sa 32:26 u drugom kolu Svetskog prvenstva u Danskoj.

Izabranice Saše Boškovića su posle dva kola još bez pobede, pošto su u prvoj rundi igrale nerešeno sa Crnom Gorom, dok su Mađarice upisale drugi trijumf.

Srpske rukometašice u ponedeljak očekuje slobodan dan na šampionatu, a narednu utakmicu igraju u utorak od 20.45 kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sastaju sa selekcijom domaćina.

Uskoro opširnije...

Mađarice su povele na samom startu, preko Suzane Tomori, a usledio je konfuzan napad srpskih rukometašica, ali je Stojkovićeva izjednačila posle prekida. Šološi je odmah vratila prednost Mađaricama, a usledilo je isključenje Živkovićeve, koja je faulirala protivnicu u skoku, a potom i promašaj Bandalijerove.

Tomori je to iskoristila i brzo povisila na 3:1, a usput je udarila Liščevićevu u stomak i ona je morala da napusti igru. Usledio je novi loš napad našeg tima, ali i odlična odbrana Risovićeve, a potom i drugi gol srpskih rukometašica, međutim, Tomori je nastavila da pravi velike probleme u odbrani. Prijovićeva je imala odličnu šansu čim je ušla u igru, ali je faulirana i pogodila je prečku, a potom je Krpežova promašila dosuđeni sedmerac.

Srpske rukometašice nikako nisu uspevale da zaustave Tomori, koja je u sedmom minutu postigla svoj četvrti gol za 5:2, a Krpežova je uzvratila na drugoj strani. Tomori je nastavila svoj golgeterski niz i u naredna dva napada, da bi Stoiljkovićeva između njenih golova uspela da se upiše u strelce, ali su se Kišova i Kovačič postarale da prednost Mađarica poraste u narednim minutima.

Srpske rukometašice nikako nisu uspevale da zaustave Tomori, koja je u sedmom minutu postigla svoj četvrti gol za 5:2, a Krpežova je uzvratila na drugoj strani. Tomori je nastavila svoj golgeterski niz i u naredna dva napada, da bi Stoiljkovićeva između njenih golova uspela da se upiše u strelce, ali su se Kiš, Kovačič i Sološi postarale da prednost Mađarica poraste u narednim minutima.

Niz Mađarica u 14. minutu je prekinula Liščevićeva, a selekcija Mađarske je tada vodila sa 10:5. Banelijerova je odmah potom zaradila isključenje jer je napravila oštar faul nad Tomori, udarivši je po licu, a Kačarevićeva je odbranila sedmerac, ali je ubrzo primila još jedan gol. Liščevićeva je uzvratila, ali je došlo do novih grešaka našeg tima, koje su Mađarice iskoristile za prednost od 13:6, pre nego što ih je Stoiljkovićeva prekinula na tren.

Ulogu koju je imala Tomori na početku utakmice u timu Mađarske, preuzela je Sološi i održavala je prednost rivalki našeg tima. U redovima reprezentaciji Srbije golove su postigle Georgijev, Radojevićeva i Janjuševićeva i tako su uspele da priđu na četiri gola razlike (16:12) do 25. minuta. Bilo je jasno da su Mađarice u tim trenucima imale probleme u napadu, ali je Tomori svojim sedmim golom prekinula niz srpskih rukometašica.

Iako su se njihove rivalke poprilično mučile, Boškovićeve izabranice su jedino uspele da priđu na četiri gola razlike. U pretposlednjem minutu, Liščevićeva je nezgodno stala, a naš tim ostao sa dve igračice više na terenu, što je Radojevićeva iskoristila i primakla Srbiju na 18:15. Posle odlične odbrane, Liščevićeva je takođe bila precizna i postarala se da naš tim na odmor ode sa zaostatkom od dva gola – 18:16.

Start drugog poluvremena obeležili su promašaji na obe strane, a srpske rukometašice su propustile dve šanse da se približe na gol zaostatka, ali je Živkovićeva uspela iz trećeg pokušaja u 34. minutu. Mađarice su odmah uzvratile, da bi Radojevićeva opet primakla naš tim u trenutku kada je imao igrača više na terenu, ali je Sološi svojim drugim golom donela svojoj reprezentaciji 20:18.

Krpežova je u narednom napadu Srbije prevarila golmanku Mađarske i smanjila na 20:19, ali je Sološi na drugoj strani ponovo bila precizna. Rivalke našeg tima su polako ulazile u ritam, ali su srpske rukometašice zahvaljujući Stoiljkovićevoj uspele da ostanu na dva gola zaostatka do 40. minuta. Međutim, odmah potom Mađarice su se razigrale i brzo odvojile na četiri razlike, što je Boškovića nateralo da traži tajm-aut.

Krpežova je u 44. minutu iz sedmerca primakla Srbiju na tri gola zaostatka, a Risovićeva je odmah na drugoj strani odbranila udaraca Mađarica sa sedam metara. I u narednom napadu dosuđen je sedmerac za naš tim, ali Živkovićeva nije uspela da ga realizuje, a potom su mreže mirovale dok Radojevićeva nije primakla naš tim na 24:22.

Reprezentacija Srbije je u narednim minutima uspela da se održi na dva gola zaostatka, sve dok zbog prigovora Boškovića Liščevićeva nije morala van igre. Tada su Mađarice iskoristile priliku i odvojile se na pet razlike i praktično rešile utakmicu, a do kraja su samo povećale svoju prednost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.