Del Boske: Zajedništvo ključ na SP

Izvor: B92, 04.Apr.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Boske: Zajedništvo ključ na SP

Selektor Španije Visente Del Boske rekao je da nade u odbranu titule na Svetskom prvenstvu u Brazilu polaže na zajedništvu ekipe.

Del Boske je istakao da će osvajanje druge titule zaredom biti veoma težak izazov za 'crvenu furiju', bez obzira na sjajnu atmosferu među igračima.

Uz dobar odnos između igrača bićemo bliži uspehu. Postoji veliki broj timova koji pretenduju na titulu svetskih šampiona, tako da ćemo teško ponoviti uspeh iz Južne Afrike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “, rekao je Del Boske.

Selektor reprezentacije Španije je istakao da veruje da je došlo vreme da neki španski fudbaler osvoji „Zlatnu loptu“.

Morate da poštujete igrače koji su u konkurenciji, svi su sjajni, ali kada reprezentacija osvoji Evropsko prvenstvo i Svetsko prvenstvo, kao što smo mi učinili, verujem da to treba da se reflektuje i individualno. Ne želim nikoga da imenujem, ali mislim da je bilo trenutaka kada je španski fudbaler zaslužio Zlatnu loptu“, rekao je Del Boske.

Andres Inijesta, strelac pobedonosnog gola u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine, završio je na drugom mesto u izboru za „Zlatnu loptu“, iza Lionela Mesija, a ispred Šavila Ernandesa.

Šavi je bio treći godinu dana kasnije, a Inijesta 2012. godine, a i tada ih je pobedio Mesi.

Prošle godine priznanje je otišlo u ruke Kristijana Ronalda, ispred Mesija i Franka Riberija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Del Boske: Zajedništvo ključ na SP

Izvor: B92, 04.Apr.2014

Selektor Španije Visente Del Boske rekao je da nade u odbranu titule na Svetskom prvenstvu u Brazilu polaže na zajedništvu ekipe...Del Boske je istakao da će osvajanje druge titule zaredom biti veoma težak izazov za 'crvenu furiju', bez obzira na sjajnu atmosferu među igračima...„Uz dobar odnos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.