Da se izvinim? Među najboljima sam na svetu, a ruše mi dostojanstvo

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da se izvinim? Među najboljima sam na svetu, a ruše mi dostojanstvo"

Trener rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar ponovo je bio ljut pri razgovoru sa medijima u toku Svetskog prvenstva.

Červarova reprezentacija je na SP ostvarila uspeh plasiravši se u kvalifikacije za Olimpijske igre, a sada ih očekuje borba za peto mesto s Švedskom.

Červar je prethodno oštro reagovao u razgovoru sa novinarima i ne misli da je preterao, niti pogrešio.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Ne mislim da sam rekao nešto ništa posebno. Rekao sam sve što bi i svaki građanin ove zemlje trebalo da kaže kada mu se obezvredi rad i kada mu se ruši dostojanstvo. Poštovanje prema čoveku trebalo bi biti temelj međuljudskih odnosa. Stojim iza svega što sam prethodno rekao", kazao je Červar za RTL.

Trener Hrvatske se dao objašnjenje za sve zbog čega su ga u skorije vreme kritikovali.

"Sve što su pisali protiv mene nije bilo istina. Da li treba da se izvinim čoveku koji je rekao da sam ja, koji imam osam medalja, najslabija karika reprezentacije? Je li to normalni reći za trenera koji je među najboljima na svetu? Za trenera koji je napisao dve knjige o rukometu, koji IHF-u šalje stručne članke", dodao je Črevar.

Što se tiče njegovog eventualnog odlaska sa "kormila" reprezentacije Hrvatske, Červar je poručio "da će ostati još godinu dana, a posle toga preći na neki drugi posao".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.