DALIĆ NEZADOVOLJAN: FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 09:03

DALIĆ NEZADOVOLJAN: FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku

Selektor Vatrenih nije zadovoljan odnosom svetske kuće fudbala.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske zauzela je na Svetskom prvenstvu u Kataru treće mesto i tako ostvarila još jedan veliki uspeh, ali je selektor Zlatko Dalić izneo niz kritika na račin FIFA pošto su hrvatski igrači ostali uskraćeni za individualna priznanja. Daliću je u razgovoru za HRT zasmetalo što Livaković nije bio među prvih pet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << golmana na svetu, kao i da Joško Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu.

 - Ono što je FIFA pokazala prema Hrvatskoj zaista je potcenjivanje. Mi smo evropska reprezentacija, uz Francusku, koja je dva puta bila u polufinalu, imamo dve medalje sa svetskih prvenstava zaredom, mi smo u poslednje dve godine najbolji u Evropi po rezultatima. Mi pokazujemo šta je fudbal, Hrvatska je fudbal. FIFA propagira u svom logu i motu da brinu o fudbalu , pa onda brini o Hrvatskoj, da tako mala država može napraviti tako sjajne stvari - rekao je Dalić. - Sad kada je bio izbor za predsednika FIFA, opet nisu Hrvatsku spomenuli, a govorili su o svim drugim reprezentacijama. Ne mogu dozvoliti da nas potcenjuju i omalovažavaju nas i naše rezultate. Mi smo to napravili i zaslužili na terenu. To je jednostavno bio moj osećaj, zato nisam hteo da glasam. Ne može biti da Livaković nije bio među prvih pet golmana na svetu, da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu, pa na kraju krajeva da i ja kao selektor nisam bio među tri-četiri najbolja selektora. FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku..

Osvrnuoi se Dalić i na uspeh koje je reprezentacija Hrvatske ostvarila na Mundijalu u Kataru.

 - Prema našoj infrastrukturi mi smo napravili svetska čuda. Mi nemamo svoj kamp, sad smo na primer bili sedam dana u Splitu. Sjajna atmosfera, ali nisu to uslovi da igrači hrvatske reprezntacije treniraju, to nije ono što imaju svaki dan i ono što zaslužuju. Mislim da mi nismo svesni i dugo nećemo biti svesni onog što smo napravili u psoeldnjih pet godina, posebno u Kataru i u Rusiji. Ovo poslednje je bilo fenomenalno, da Hrvatska sa jednom dosta novom reprezentacijom, sa 18 novih igrača opet napravi jedan sjajan pohod, rekao bih obrani ono što je uradila pre četiri godine. S obzirom na sve ono što nas prati, s obzirom na naše uslove i infrastrukturu, opet je Hrvatska bila fantastična, osvojila je treće mesto. Slično kao i pre četiri godine, opet nas je zaustavio taj penal protiv Argentine, napravili bi više da nije bilo tog penala - poručio je Dalić.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.