Crna Gora slavi, šou Stevana Jovetića! Nemci se igrali, sigurni i Poljaci (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Jun.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora slavi, šou Stevana Jovetića! Nemci se igrali, sigurni i Poljaci (video)

Crna Gora sa ''debelom'' kamatom vratila dug Jermenima za šokantan poraz u Jerevanu i ponovo uvećala šanse za plasman na Mondijal. Na ruku im ide i rezultat iz Poljske.

Fudbalska euforija ponovo je na snazi u Crnoj Gori, posle večerašnje ubedljive pobede njihovog nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tumbakovićevi izabranici su u Podgorici deklasirali Jermeniju sa 4:1 i tako se vratili na drugo mesto na tabeli Grupe E. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

''Sokolovi'' su poveli već posle dva minuta igre, golom Bećiraja, a na asistenciju Vladimira Jovovića, koji je proigrao i Jovetića u 28. minutu za vođstvo od 2:0!

Tim rezultatom se otišlo na odmor, Crnogorcima su još uvek sveža sećanja na rezultat iz Jerevana, kada su ''Sokolovi'' takođe vodili na poluvremenu sa 2:0, a na kraju ostali praznih šaka. Ali, večeras selekciji Jermenije nije bilo pomoći.

To je postalo jasno u 54. minutu, kada je Jovetić postigao prelep gol za 3:0, a sve je začinio het-trikom pola sata kasnije.

Do kraja, poraz gostiju ublažio je Korjan u 89. minutu - 4:1.

Za to vreme, vodeća Poljska je na svom terenu savladala Rumuniju sa 3:1, uz het-trik Levandovskog i tako se još više učvrstila na liderskoj poziciji, a Rumune po svemu sudeći izbacila iz trke za baraž.

Poljska sada ima 16 bodova, slede Crna Gora i Danska sa po 10, Rumunija ima 6 na četvrtom mestu. Peta je Jermenija sa 6, a šesti Kazahstan sa 2 boda. U sledećem kolu Crna Gora gostovaće poslednjeplasiranom Kazahstanu, koji je u Podgorici savladala sa 5:0.

Najubedljiviji večeras su bili Nemci, koji su u Grupi C pred svojim navijačima savladali San Marino sa 7:0, uz het-trik Vagnera. Osim njega, mrežu gostiju pogađali su i Draksler, Junes, Mustafi i Brant.

U istoj grupi, bodove su podelile selekcije Norveške i Češke, bilo je 1:1.

Tabela Grupe C: Nemačka 18, Severna Irska 13, Čečka 9, Azerbejdžan 7, Norveška 4, San Marino 0.

Konačno, današnji program u Grupi F kompletiran je pobedom Slovačke na gostovanju Litvaniji - 2:1, golovima Vajsa i Hamšika. Ranije danas su u toj grupi Škotska i Engleska odigrale spektakularan meč sa mnogo obrta u finišu. OVDE čitajte opširnije o tome.

Tabela Grupe F: Engleska 14, Slovačka 12, Slovenija 11, Škotska 8, Litvanija 5, Malta 0.

Današnji rezultati:

Grupa F:

Škotska - Engleska 2:2

Slovenija - Malta 2:0

Litvanija - Slovačka 1:2

Grupa E:

Kazahstan - Danska 1:3

Crna Gora - Jermenija 4:1

Poljska - Rumunija 3:1

Grupa C:

Azerbejdžan - Severna Irska 0:1

Nemačka - San Marino 7:0

Norveška - Češka 1:1

--

--

--

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Poker' Crne Gore, het-trik Stevana Jovetića

Izvor: B92, 10.Jun.2017

Reprezentacija Crne Gore deklasirala je Jermeniju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji – 4:1...Izabranici Ljubiše Tumbakovića su se ovim trijumfom vratili na drugo mesto na tabeli u Grupe E, a junak meča bio je Stevan Jovetić koji je postigao het-trik...’Sokolovi’ su posle dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.