Subota, 10.06.2017.

22:55

'Poker' Crne Gore, het-trik Stevana Jovetića

Reprezentacija Crne Gore deklasirala je Jermeniju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji – 4:1.

Izvor: B92

'Poker' Crne Gore, het-trik Stevana Jovetića
Getty Images

Izabranici Ljubiše Tumbakovića su se ovim trijumfom vratili na drugo mesto na tabeli u Grupe E, a junak meča bio je Stevan Jovetić koji je postigao het-trik.

’Sokolovi’ su posle dva minuta igre poveli golom Bećiraja, da i u 28. minutu fudbaler Sevilje povećao prednost za 2:0.

U 54. minutu Jovetić je postigao sjajan golm, a pola sata još jednom je zatresao mrežu protivnika za het-trik.

Utešni pogodak za Jermeniju postigao je Korjan u 89.minutu.

Pored Jovetića, het-trik je upisao i Rober Levandovski. Poljska je sa 3:1 slavila protiv Rumunije i tako se učvrstila na liderskoj poziciji.

Levandovski je postigao dva gola iz penala, u 29. i 62. minutu, a pogodak iz igre u 57. minutu. Jedini gol za Rumuniju postigao je Bogdan Stanku u 77. minutu.

Poljska je neporažena u grupi, prva je na tabeli sa 16 bodova, dok je Rumunija u poslednje četiri utakmice bez pobede i četvrta je na tabeli sa šest bodova.

U utakmici šestog kola Grupe C Nemačka je ostvarila šestu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Sandro Vagner bio je trostruki strelac, a golove je postigao u 16, 29. i 85. minutu. Među strelce upisali su se i Julijan Draksler u 11, Amin Junes u 38, Škodran Mustafi u 47. i Julijan Brand u 72. minutu.

Aktuelni svetski prvak Nemačka ima svih 18 bodova i prva je na tabeli, dok je San Marino poslednji i nije osvojio nijedan bod.

U toj grupi Češka i Norveška odigrali su 1:1, a Severna Irska je pobedila Azerbejdžan sa 1:0.

Severna Irska je druga na tabeli sa 13 bodova, Češka ima devet, dva manje ima Azerbejdžan, dok je Norveška na pretposlednjem mestu sakupila dva boda.

U Grupi F Slovačka je u Viljnusu pobedila Litvaniju sa 2:1. Gosti su poveli u 32. minutu preko Vladimira Vajsa, a vodjstvo je udvostručio Marek Hamšik u 58. minutu. Jedini gol za Litvaniju postigao je Darvidas Šernas u trećem minutu nadoknade vremena.

Engleska i Škotska su ranije danas u toj grupi odigrali 2:2, a Slovenija je pobedila Maltu sa 2:0.

Engleska je prva sa 14 bodova, Slovačka ima 12, a bod manje Slovenija na trećem mestu. Škotska je četvrta sa osam bodova, Litvanija je pretposlednja sa pet, dok je Malata pretrpela svih šest poraza i poslednja je na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: