Bomba - Srbija kandidat za domaćina Mundijala i to sa komšijama!

Izvor: Sportske.net, 02.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba - Srbija kandidat za domaćina Mundijala i to sa komšijama!

Bombastična vest stiže iz komšiluka, izvori nisu sportski već politički.

Deluje potpuno neverovatno, ali politički izvori ukazuju na to da su četiri zemlje, među kojima i Srbija, zainteresovane za zajedničku kandidaturu za Mundijal 2030. godine.

Rumunski novinar se poziva na političke izvore i tvrdi da su Rumunija, Srbija, Grčka i Bugarska zainteresovani za zajedničku organizaciju Svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvenstva u fudbalu 2030. godine!

Na prvi pogled deluje neverovatno, posebno ako imamo u vidu da u Srbiji ne postoji nijedan fudbalski stadion koji ispunjava uslove kakvi su potrebni za organizaciju Svetskog prvenstva.

Primera radi, Rusija je kao organizator poslednjeg Svetskog prvenstva imala dvanaest stadiona na kojima su igrane utakmice, a gotovo svi su izgrađeni ili renovirani za potrebe Mundijala.

Ukoliko je informacija o kandidaturi "balkanskog kvarteta" tačna, to znači da bi svaka od navedene četiri zemlje morala da ima makar po tri stadiona koji ispunjavaju rigorozne zahteve FIFA.

Osim stadiona tu još mnogo uslova koje treba ispuniti a koji se tiču infrastrukture zbog čega vest o zajedničkoj kandidaturi Srbije, Rumunije, Grčke i Bugarske za domaćina Mundijala 2030. godine deluje potpuno nerealno.

Naredno Svetsko prvenstvo biće odigrano u Kataru 2022. godine, zatim sledi Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine, a nakon sledeće planetarne smotre znaćemo gde će biti održan turnir 2030. godine.

Ukoliko Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska zaista žele Mundijal, ozbiljni potezi morali bi da budu povučeni već u naredne dve godine.

BREAKING: Romania, Greece, Bulgaria and Serbia want to organize the World Cup in 2030 together, according to political sources.

— Emanuel Roşu (@Emishor) November 2, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija kandiduju se za Mundijal 2030.

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018

Bugarska, Grčka, Rumunija i Srbija zajedno će se kandidovati za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine...To je danas u Varni, na sastanku lidera četiri zemlje predložio grčki premijer Aleksis Cipras, prenela je bugarska agencija BTA...Na sastanku su učestvovali premijeri Bugarske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.