Izvor: Piplmetar.rs, 15.Avg.2023, 02:30

Bivši selektor Nemačke kritikovao Španiju zbog angažovanja Brauna: „Pribegnete triku da pobedite Finsku“

Detman se trenutno ne bavi trenerskim poslom

Foto: Profimedia/Tobias SCHWARZ/AFP


Henrik Detman, nekadašnji selektor Nemačke, izneo je svoj stav o naturalizaciji stranaca.
Strateg koji je na Svetskom prvenstvu 2002. godine osvojio bronzanu medalju sa Nemačkom je istakao da nije saglasan sa ovim trendom.
– Protivio sam se još dok sam bio selektor Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i to je ostavilo ožiljak nakon loših odnosa sa nemačkim savezom – objasnio je Detman i nastavio priču iz 2011. godine kada je bivši plejmejker Zvezde Omar Kuk postao reprezentativac Crne Gore.
– Kada su Kuka pitali šta voli o Crnoj Gori, rekao je da nikada nije ni bio tamo. Teško da je dobio kompenzaciju u crnogorskoj valuti.
Posebno je kritikovao Španiju zbog angažovanja Lorenca Brauna.
– Uvek zameram ovo svim Špancima. Šteta ako morate da pribegnete takvom triku da biste mogli da pobedite Finsku.
Ipak, i sam je imao u sastavu naturalizovanog košarkaša, i to bivšeg pleja Partizana Džamara Vilsona.
– Finsko državljanstvo i predstavljanje reprezentacije bili su velike stvari za Vilsona u pogledu njegovog identiteta. Pre prvog predstavljanja reprezentacije, Džamu je u svlačionici recitovao reči himne naše zemlje, prisetio se nekadašnji osvajač bronzane medalje na Svetskom prventsvu sa Nemačkom.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.