BiH serijom u finišu prelomila Belgijance

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH serijom u finišu prelomila Belgijance

Košarkaši Bosne i Hercegovine savladali su Belgiju rezultatom 72:70, u okviru trećeg kola grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

BiH je u punoj Skenderiji slavila zahvaljujući sjajnoj igri u finišu, kada su naprvili seriju 11:1 i od minus sedam došli do prednosti 70:67.

Belgija se vratila trojkom i poravnala na 70:70, a onda je Gordić preuzeo odgovornost i sa dva pogođena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bacanja doneo trijumf selekciji koju predvodi Duško Vujošević.

Pre toga, viđena je ujednačena igra, BiH je vodila veći deo druge deonice - u jednom trenutku imala i 30:23 - da bi se u trećoj Belgijanci vratili i serijom 7:0 otišli na 51:43.

U poslednjih 10 minuta Bosanci su postepeno topili zaostatak, sve do pomenute serije kada su i prelomili meč.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Gordić sa 17 poena i pet skokova, dok su po 16 dodali Džanan Musa i Andrija Stipanović.

Kod Belgije, Seron je bio najbolji sa 19 poena, 16 je ubacio Obasoan, a 13 Tabu.

Posle tog trijumfa, BiH ima skor od dve pobede i poraza, a Belgija ima sva tri poraza.

Kanzas Siti Čifsa Markus Piters jedan od najboljih kornerbekova lige trejdovan u LA Remse u zamenu za pikove na predstojećem draftu u aprilu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bosna slavi Gordića, šampion Evrope siguran u Morači

Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2018, 00:09

Navijači Bosne i Hercegovine slave Nemanju Gordića. Ekipa Duška Vujoševića je u sarajevskoj Skenderiji pobedila Belgiju sa 72:70 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. A plejmejker BiH poneo je epitet heroja pošto je četiri sekunde pre kraja pogodio dva slobodna bacanja. Belgijanci...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.