Bez himne Srbije u Srbiji nije pobeda već ponižavanje zemlje

Izvor: B92, 19.Mar.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez himne Srbije u Srbiji nije pobeda već ponižavanje zemlje"

Rukometni savez Vojvodine (RSV) reagovao je na situaciju u Kragujevcu, gde neće biti himne Srbije niti nacionalnih simbola zbog susreta sa takozvanim Kosovom. RSV je saopštio je da odluka da se kvalifikacioni turnir u Kragujevcu za Svetsko prvenstvo juniorki održi bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja predstavlja "ponižavanje Srbije" i predložio je da se takmičenje odloži ili da se organizacija preda drugoj državi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RS Vojvodine: Bez grba i himne je ponižavanje Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2018

Rukometni savez Vojvodine (RSV) saopštio je danas da odluka da juniorke Srbije u Kragujevcu dočekaju kosovsku selekciju bez obeležja i himne nije pobeda kako je predstavila krovna rukometna organizacija u Srbiji, već ponižavajuća i kršenja zakona i predložio da se turnir otkaže ili premesti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.