Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 18:53

Belgija posle preokreta u poslednjoj četvrtini nadigrala Srbiju

Belgija je savladala Srbiju rezultatom 73:69 u meču drugog kola Grupe A Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. U naredna dva kola slede dueli sa Slovačkom, u prvom duelu domaćin je naša selekcija. Mečevi su na programu 25. i 28. februara naredne godine.
Srbija je ispustila prednost u poslednjoj četvrtini. Do tada su imali kontrolu igre i rezultata u rukama. Nakon dobrog prvog poluvreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << solidno je odrađena i treća četvrtina, ali u poslednjem periodu domaćin je zaigrao na sve ili ništa i dobio je sve.

Košarkaši Srbije odlično su odigrali prvo poluvrem, konstantno su vodili, a ulaskom sa klupe Teodosića i Petruševa zategnuta je igra u odbrani, a u napadu smo dobili više opcija.
Teodosić je odlično proigravao saigrače, ali i šutirao i pogađao za tri poena. Petrušev je koristio superiornost pod košem i prednost Srbije je brzo rasla. Najviše je iznosila plus 13, da bi se na odmor otišlo pri vođstvu Srbije od 41:29.
Svoj doprinos, kao najefikasniji u prvom poluvremenu dao je Avramović koji je postigao 13 poena, dok je Petrušev dodao 10, a Teodosić devet.
Protivnik koristi pad u igri naše selekcije u trećem periodu i tri minuta bez koša i serijom od 9:0 prilazi na tri poena zaostatka. Naši su brzo uspeči da odgovore i ponovo odu na plus osam, a potom i na plus deset.
Do kraja perioda igralo se koš za koš i naša selekcija je pred poslednji period imala plus devet poena - 63:54.
Prva tri minuta igre u polsednjoj četvrtini protekla su bez postignutog poena na obe strane. Potom su Belgijanci serijom 12:2 uspeli da preokrenu rezultat i povedu. Nekoliko brzopletih napada naše selekcije i protivnik je uspeo da zadrži prednost.
Na kraju 73:68 za Belgiju. Poslednji period Belgijanci su rešili u svoju korist rezultatom 19:6.
Najefikasniji u našoj ekipi bio je Avramović sa 19 poena, Petrušev je ubacio 16, a Teodosić 14. U timu Belgije, Van Rosom je imao učinak od 20 poena, Bako 14, a Mvema 11.
U narednom Fibinom prozoru Srbija igra dva meča protiv Slovačke - 25. i 28. februara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.