Izvor: TvojPortal.com, 13.Okt.2012, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija kontrama kaznila Srbiju

Tvoj portal
Orlovi svoje šanse ispucali u prvih 45 minuta, ali su golovi Bentekea, De Brujna i Miraljasa potvrdili zašto Crveni đavoli slove za prve favorite u Grupi A
Prvi poraz Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Belgijanci su na stadionu Crvene zvezde slavili sa 3:0 (1:0) i demonstrirali zašto važe za prve favorite >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da iz Grupe A obezbede plasman na Mundijal u Brazilu.


Izabranicima Siniše Mihajlovića nema se mnogo šta zameriti. Silno motivisani da povrate veru beogradske publike u nacionalni tim razleteli su se po raskvašenom terenu, stvorili brojne prilike, posebno na početku meča, ali je, kako je vreme odmicalo, postojalo sve jasnije da je kvalitet na strani gostiju.
Da je na jedna od tih početnih prilika iskorišćena ko zna kako bi se meč odvijao. Ali pošto nije, Belgijanci su ogolili sve mane u igri Orlova.
Recimo, bezglave juriše u napad, koji su protivnicima otvarali isuviše prostora za kontranapade, nesigurnost u odbrani kada Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov krenu u ofanzivu, već hiljadu puta pominjanu neefikasnost u samoj završnici…
Belgijanci su, sa druge strane, strpljivo čekali svoju šansu i nemilosrdno koristili svaku priliku kako bi ostvarili rezultat. Ono za šta se fudbal i igra.
Istina, vrlo lako je moglo da se desi da jedan od udaraca Zorana Tošića (pogodio stativu i bio za malo neprecizan kada se našao oči u oči sa golmanom rivala Tibom Kurtoom), Dušana Tadića ili Milana Biševca (volejom u 32. minutu okrznuo okvir gola) iz prvog poluvremena završi u mreži gostiju i nagna ih da se otvore.
Sreća je, međutim, okrenula leđa Srbiji. Možda nam se vratilo za goleadu protiv Velsa kada je sve što je išlo u gol i završavalo u mreži protivnika.
Protiv Belgije smo surovo kažnjeni za promašaje.
Prvo je u 34. minutu utakmice Kevin de Brujn sa desne strane centrirao na suprotnu stativu, a 21-godišnji Kristijan Benteke se lako oslobodio mnogo iskusnijeg Milana Biševca i glavom matirao nemoćnog Željka Brkića.
Nastavak je doneo mnogo ubedljiviju igru gostiju, iako su traljav udarac Zorana Tošića i pokušaj Kolarova iz slobodnog udarca, koji je završio u spoljnom delu mrežu, domaćoj publici ulili nadu da će se Srbija vratiti u život.
Međutim, vrlo brzo je postalo jasno da se to neće desiti, jer su Orlovi u svojim naporima previše zapostavljali zadatke u defanzivi. Prvo je pobegao Eden Azar, Brkić je spasio svoj tim, potom i Dris Mertens koji je šutirao pored gola, pa Benteke (prebacio gol) a na kraju i De Brujn, koji je konačno učinio što njegovim igračima nije uspevalo.
Nije mu ni bilo mnogo teško, jer se u poslednjoj liniji Srbije stvorila ‘crna rupa’, pa je između Brkića i De Brujna, napadača Čelsija na pozajmici u Verderu, bilo 30-ak metara terena.
Drugi gol Đavola potpuno je ubio u pojam srpske reprezentativce, pa je sam finiš bio puka formalnost. Izmene selektora Mihajlovića i ulasci u igru debitanata Marka Šćepovića (uz Tadića i Srđana Mijailovića imao šansu da ublaži poraz), Alena Stevanovića i nešto iskusnijeg Dejana Lekića nisu razdrmale ekipu.
Na kraju so na živu ranu Orlova sipao je sudija Pavel Kralovec, koji je dozvolio Kevinu Miraljasu da iz očiglednog ofsajda dokrajči grogiranog rivala.
Videćemo da li će Mihajlović uspeti da do utorka i duela sa Makedonijom u Skoplju podigne nokautirane pulene.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.