Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 13:50

Bekam "gradi" novi Majami - Svetski šampion stigao u MLS

Doskorašnji fudbaler Juventusa Blez Matuidi, novi je član Intera iz Majamija, saopštio je američki tim.
Francuski fudbaler ima 33 godine i u tim iz Majamija dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je ugovor sa Juventusom istekao.

Matuidi je član reprezentacije Francuske koja je u Rusiji pre dve godine osvojila Svetsko prvenstvo.
"Presrećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu mom prijatelju Blezu u Inter Majami. On je uzbudljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i veoma nadaren igrač, ali i sjajna osoba", rekao je suvlasnik američke ekipe, Dejvid Bekam.
Legendarni engleski fudbaler i nekadašnji saigrač sa Matuidijem u redovima PSŽ-a, rekao je da je ovo ponosan trenutak za tim kakav je Inter.
"Imati u redovima našeg novog tima jednog osvajača Svetskog prvenstva i njegov kvalitet, je zaista posebna stvar. Navijači, igrači, ali i mi vlasnici osećamo se ponosno. Što se mene lično tiče, imati bivšeg saigrača u klubu je veoma posebno i jedva čekam da ugostim njega i njegovu divnu porodicu na Floridu", dodao je Bekam.
Matuidi je tokom karijere, pored Juventusa i PSŽ-a igrao za Sent Etijen i Trua.
Pored titule na Svetskom prvenstvu, Matuidi je pet puta podizao pehar šampiona Francuskog prvenstva, tri puta trofej Serije A i još 14 trofeja u superkupovima i kupovima u Italiji i Francuskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.