Basta režirao debakl Makedonije, “petarda” na oproštaju (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Okt.2013, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basta režirao debakl Makedonije, “petarda” na oproštaju (VIDEO)

Srbija – Makedonija 5:1 (3:0)
Strelci: 1:0 – Ristovski u 16. autogol, 2:0 – Basta u 19, 3:0 – Kolarov u 37. iz jedanaesterca, 4:0 – Tadić u 54, 5:0 – Šćepović u 73, 5:1 – Jahović u 83. minutu.
(FOTO: N. Negovanović)
Ostaje veliki žal što Srbija nije češće igrala ovako lepršavo, dopadljivo i efikasno kao protiv Makedonije u poslednjem kolu kvalifikacija A grupe za Svetsko prvenstvo u Brazilu.
„Orlovi“ su igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << rasterećeno i u duelu dve ekipe koje su se oprostile od Mundijala, bili ubedljivi – 5:1.
Briljirao je Dušan Basta, koji je upisao dve asistencije, jedan gol, a neposredno je „odgovoran“ za još jedan pogodak reprezentacije Srbije.
Posle dve sjajne šanse u 10. i 11. minutu, kada su Tadić i Nastasić promašili nemoguće usledio je prvi gol u Jagodini. Basta je centrirao u peterac sa svoje desne strane, oštro i po zemlji, a defanzivcu Makedonije Ristovskom, lopta je prešla preko noge i završila u mreži.
Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Kolarov je protutnjao po levoj strani, centrirao na drugu stativu gde je loptu sačekao Basta, koji je nije zahvatio baš najbolje, ali se ona otkotrljala u mrežu gostiju.
Do poluvremena viđen je još jedan gol, a strelac je bio Kolarov iz jedanaesterca. Prethodno je Grnčarov uklizao Ivanoviću u kaznenom prostoru.
U 54. minutu bilo je 4:0. Basta je bio neuhvatljiv na desnoj strani, uputio poluvisoki centaršut na 10–11 metara od gola, a Tadić uputio neodbranjiv udarac, iz prve.
U 73. minutu, i Šćepović se, glavom, upisao u strelce na asistenciju Baste.
Bilo je do kraja još nekoliko prilika za „orlove“, ali nije bilo više golova u mreži Makedonaca.
Ipak, viđen je još jedan pogodak, a postigli su ga gosti. Jahović je u 83. minutu, nanizao četiri igrača Srbije u solo–prodoru i lako savladao Stojkovića.


Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.