Basketaši odbranili titulu šampiona sveta

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basketaši odbranili titulu šampiona sveta

Rrezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu na Svetskom prvenstvu u Nantu, pošto je u finalu savladala selekciju Holandije 21:18.

Srbija je tako odbranila titulu osvojenu prošle godine u Kini i po treći put postala prvak sveta.

Holanđani su bolje započeli meč i poveli sa 5:2, ali je naš tim lako došao do preokreta. Iako su basketaši Srbije održavali prednost, Holanđani su uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se približe pri rezultatu 19:18, ali su sjajni Majstorović i Bulut stavili tačku na meč. Basketaši Srbije Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić drugu godinu u nizu potvrdili su da su najbolji na pleneti, nakon što su prošle slavili u kineskom Gvanžuu.

Oni su ukupno stigli do treće titule od četiri dosadašnja Svetska prvenstva, pošto su i 2012. godine bili prvaci u Atini.

Na putu ka zlatnoj medalji srpski tim je, pre Holandije, savladao Egipat, Rusiju, Andoru, Portoriko, SAD i Francusku.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosadski basketaši odbranili titulu šampiona sveta

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2017, 00:13

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu na Svetskom prvenstvu u Nantu, pošto je u finalu savladala selekciju Holandije 21:18...Srbija je tako odbranila titulu osvojenu prošle godine u Kini i po treći put postala prvak sveta...Holanđani su bolje započeli meč i poveli sa 5:2, ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.