BARNA ISPUNIO OI NORMU NA 50 SLOBODNO: Postao je i prvi Srbin koji je plivao ispod 22 sekunde

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 19:41

BARNA ISPUNIO OI NORMU NA 50 SLOBODNO: Postao je i prvi Srbin koji je plivao ispod 22 sekunde

Nedostajalo mu je 12 stotinki da uđe u borbu za medalje.

Andrej Barna je isplivao fenomenalnu trku na 50 metara slobodno u polufinalu Svetskog prvenstva u plivanju. On je postao prvi Srbin u istoriji koji je plivao ispod 22 sekunde i rezultatom 21,89 zauzeo 13. mesto.

On je već imao normu za Olimpijske igre u Parizu na duplo dužoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stazi slobodnim stilom, a sada je ostvario za sedam stotinki bolji rezultat od A norme i na jedinoj sprinterskoj trci na najvećoj sporskoj smotri (ostalih trke na 50 metara nema na OI).

Za plasman u finale mu je nedostajalo 12 stotinki, ali svakako da je na ovom takmičenju sa šestim mestom na 100 slobodno, finalnom trkom na 4x100 slobodno i ovim rekordom Barna može biti zadovoljan.

Inače, iz njegove polufinalne grupe su u Kameron Mekevoj, Bjorn Seliger, Kristijan Gkolomejev i Kenzo Simos su izborili mesto da plivaju za medalju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.