Amerikanci deluju spremno za svetsko zlato – Špancima ubacili 98 poena

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 23:47

Amerikanci deluju spremno za svetsko zlato – Špancima ubacili 98 poena

Košarkaška reprezentacija SAD savladala je Španiju u Malagi rezultatom 98:88 u trećoj i poslednjoj utakmici na turniru i tako prigrabila prvo mesto.

Amerikanci su prethodno porazili i Sloveniju, još ubedljivije, pa su tako Dončić i družina turnir završili kao poslednji, pošto su poraženi i od Španaca.

Jasno je i na osnovu ove provere, dosad najjače - na terenu svetskih i evropskih prvaka, da se Amerikanci polako ali sigurno penju na sam vrh liste najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << favorita za osvajanje predstojećeg Svetskog prvenstva.

Serija 13:5 Amerikanaca negde od početnih minuta poslednje deonice, pa do sredine iste, bila je prelomna za konačni rezultat. Reprezentacija SAD tada je od deficita 73:74 preokrenula na 86:79 i do kraja manje više bez mnogo trzavica privela meč kraju.

Španci su odmah u narednom napadu preko Vilija Ernangomeza uspeli da priđu na 82:86 međutim Branson, Džekson, Bridžis i družina odbili su i taj naleti i manje-više mirno "zatvorili" utakmicu.

Sve do tada, maltene tridesetak minuta, na snazi je bila egal borba i sjajna košarka dve velesile i dva zaista fenomenalan sastava. Na klupama, dva velika stratega, dva šampiona, Stiv Ker na jednoj, i Serđo Skariolo na drugoj strani komadovali su večeras ekipama.

Najefikasniji kod Amerikanaca bio je Džejlen Branson sa 20 poena s tim da je 16 postigao u prvom poluvremenu i to bez promašaja iz igre (5/5 za dva, 2/2 za tri).

Prvog košgetera Njujorka napadački su najbolje ispratili Džeren Džekson i Mikal Bridžis sa po 12 poena.

Kod Španaca, ponovo je najbolji bio Santi Aldama, ovog puta sa 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKANCI POBEDILI SVETSKOG ŠAMPIONA: Branson briljirao u prvom delu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 08:09

Odlična uvertira za SAD pred Mundobasket...Košarkaška reprezentacija SAD savladala je svetskog šampiona Španiju u Malagi rezultatom 98:88 i tako su zauzeli prvo mesto na turniru...Amerikanci su prethodno porazili i Sloveniju, pa su tako Dončić i družina turnir završili kao poslednji, jer su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.