Amela Terzić osvojila zlato na 1.500 metara

Izvor: Politika, 14.Jul.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amela Terzić osvojila zlato na 1.500 metara

Na Prvenstvu kontinenta za mlađe seniore naša aletičarka ubedljivo trijumfovala u trci na 1.500 metara, postavivši novi rekord šampionata i nacionalni rekord. – Bronza za Mariju Vučenović u bacanju koplja

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u u Tampereu. Ona je stazu pretrčala za četiri minuta, pet sekundi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 69 stotinki, što je njen novi lični rekord, nacionalni rekord i rekord šampionata.

Tim rezultatom ona je ispunila i normu za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Moskvi od 10. do 18. avgusta.

Amela Terzić je tako osvojila svoju 10. medalju na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima, a prvakinja kontinenta postala je četvrti put.

Ona je popravila rekord Srbije za 79 stotinki, pošto prethodno najbolje vreme Marine Munćan iznosilo četiri minuta, šest sekundi i 48 stotinki.

Terzićeva je rekla da je presrećna što je osvojila zlatnu medalju, ocenivši da je finalnu trku istrčala hrabro. „Jako sam srećna. Dan pred trku sam imala nekih poteškoća sa zadnjom ložom, ali sam na dan finala bila spremna i trčala sam hrabro. Još nisam svega svesna, ali sam prezadovoljna trkom i mojim rezultatom”, rekla je Terzić.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Nemica Korina Harer (4:07.71), dok je bronza pripala Lori Mair iz Velike Britanije (4:08.19).

Poslednjeg dana Prvenstva Evrope za mlađe seniore medaljom se oktitila i Marija Vučenović. Ona je u finalu u bacanju koplja takmičenje završila na trećem mestu, rezultatom 54.43m i osvojila bronzu.

Teodora Simović takmičila se na 5000m, i zauzela 20-to mesto, rezultatom 17:09,85.

Beta

objavljeno: 14.07.2013.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Moskva

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ameli Terzić zlato, nacionalni i evropski rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2013

Srpska atletičarska Amela Terzić osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu,

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ameli Terzić zlato na 1.500 metara uz tri rekorda! (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jul.2013

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u u Tampereu.. Amela Terzić je stazu pretrčala za četiri minuta, pet sekundi i 69 stotinki, što je njen novi lični rekord, nacionalni rekord i rekord šampionata.. Tim rezultatom...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.