Vraćanje Krima više nije uslov za skidanje sancija?

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćanje Krima više nije uslov za skidanje sancija?

Američki Stejt department odbacio je novi nacrt sankcija protiv Rusije jer bi on doveo do ogromnih gubitaka nekih američkih kompanija, koji bi iznosili milijarde dolara.

Kako prenose analitički portali, Stejt department odbacuje nacrt zakona koji je predlagao da se povežu punomoć predsednika SAD i status Krima.

Pročitajte još

Odnosno, inicijatori zakona tražili su da vraćanje Krima Ukrajini bude uslov za skidanje sankcija.

Demokrata Eliot >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Engels i republikanac Adam Kinzinger predložili su u američkom Kongresu dokument "podrške demokratiji i stabilnosti u Ukrajini".

U nacrtu zakona naveli su da će sankcije protiv Rusije ostati na snazi sve dok Kongres ne dobije potvrdu o "obnovi suvereniteta Ukrajine nad Krimom".

Koordinator SAD za politiku sankcija Danijel Frid, međutim, navodi da "sankcije neće biti pojačane uvođenjem u zakonik".

- To bi smanjilo našu fleksibilnost u korišćenju sankcija sa ciljem vraćanja suvereniteta Ukrajine, u saradnji sa EU", rekao je Frid.

On priznaje da se "jedna od američkih kompanija" požalila na gubitke koji već sada iznose milijarde dolara zbog sankcija Rusiji.

Ti gubici mogu biti "mnogo veći", ako sankcije postanu ozakonjene. "Sankcije su uvek skupe", pojašnjava Frid.

SAD su često suočene sa kritikama političara i ekonomista iz EU, koji ukazuju na činjenicu da SAD imaju mnogo manje gubitke zbog sankcija Rusiji od evropskih partnera na koje je Vašington vršio pritisak da ih uvedu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.