SAD: Sankcije Rusiji su sprečile mnogo gore stvari

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sankcije Rusiji su sprečile mnogo gore stvari

Koordinator za sankcije u Stejt dipartmentu Danijel Frid izjavio je da će Vašington nastaviti sa ekonomskim sankcijama protiv Rusije i izrazio nadu da će Evropska učiniti to isto.

Američki zvaničnik je na jednoj panel diskusiji izjavio je da su sankcije uvedene zbog podrške Moskve proruskim snagama u Ukrajini i pripajanja Krima imale uspeha u ublažavanju podrške proruskim snagama i doprinele uključivanju Rusije u Kijevski mirovni proces, prenosi  AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Sankcije su poslužile kao sredstvo odvraćanja  i sprečile mnogo gora dešavanja - rekao je Frid i dodao da "svako ko pomisli da situacija u Ukrajini ne može da bude gora, nema dovoljno mašte".

U sukobima  u istočnoj Ukrajini, koji su počeli pre dve godine, poginulo je 9.300 ljudi, a delovi teritorije su stavljeni pod kontrolu proruskih snaga. SAD i EU su reagovale uvođenjem zabrane na poslovne transakcije sa ključnim ruskim kompanijama  i putnih ograničenja za najviše ruske zvaničnike. 

Frid je rekao da treba vremena i strpljenja da bi sankcije dale rezultata i izrazio nadu da će nastavak pritiska na Rusiju Ukrajini omogućiti da sprovede neohodne reforme kako bi se integrisala sa Zapadom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.