Stejt department ne podržava novi zakon o antiruskim sankcija

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department ne podržava novi zakon o antiruskim sankcija

Stejt department nije podržao zakon o sankcijama protiv Rusije koji je dospeo u Kongres, saopštio je tokom govora u Vašingtonu koordinator za sankcije Stejt departmenta Denijel Frid

Članovi Kongresa, demokrata Eliot Engel i republikanac Adam Kizinger, uneli su krajem aprila na razmatranje akt o stabilnosti i demokratiji za Ukrajinu.

Autori zakona predlažu da američki predsednik strogo povezuje ukidanje sankcija protiv Rusije sa statusom Krima.

„To će smanjiti fleksibilnost u korišćenju sankcija za uspostavljanje suvereniteta Ukrajine i u saradnji sa EU“, rekao je Frid.

„Ne sumnjam da sponzori (zakona) žele da pomognu Ukrajini, ali nisam siguran da će on ispuniti svoju svrhu“, rekao je Frid.

Činovnik je rekao da se jedna od američkih kompanija požalila na milijarde gubitaka usled sankcija Rusiji. Prema rečima Frida, gubici će, očigledno, biti „mnogo veći“.

„Sankcije su skupe“, dodao je on, navodeći da Evropa znatno više strada od sankcija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vraćanje Krima više nije uslov za skidanje sancija?

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Američki Stejt department odbacio je novi nacrt sankcija protiv Rusije jer bi on doveo do ogromnih gubitaka nekih američkih kompanija, koji bi iznosili milijarde dolara...Kako prenose analitički portali, Stejt department odbacuje nacrt zakona koji je predlagao da se povežu punomoć predsednika SAD...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.