Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department ne podržava novi zakon o antiruskim sankcija

VAŠINGTON - Stejt department nije podržao zakon o sankcijama protiv Rusije koji je dospio u Kongres, saopštio je tokom govora u Vašingtonu koordinator za sankcije Stejt departmenta Denijel Frid.

Članovi Kongresa, demokrata Eliot Engel i republikanac Adam Kizinger, unijeli su krajem aprila na razmatranje akt o stabilnosti i demokratiji za Ukrajinu.

Autori zakona predlažu da američki predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << strogo povezuje ukidanje sankcija protiv Rusije sa statusom Krima.

„To će smanjiti fleksibilnost u korišćenju sankcija za uspostavljanje suvereniteta Ukrajine i u saradnji sa EU“, rekao je Frid.

„Ne sumnjam da sponzori (zakona) žele da pomognu Ukrajini, ali nisam siguran da će on ispuniti svoju svrhu“, rekao je Frid.

Činovnik je rekao da se jedna od američkih kompanija požalila na milijarde gubitaka usljed sankcija Rusiji. Prema riječima Frida, gubici će, očigledno, biti „mnogo veći“.

„Sankcije su skupe“, dodao je on, navodeći da Evropa znatno više strada od sankcija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Teško je tražiti od Ukrajine da realizuje Minski spotazum kada ga Rusija ne poštuje

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2016, 11:08

SAD je teško da traže od Ukrajine da ispunjava Minski paket mera, jer smatraju Rusiju i ustanike odgovornim za kršenje sporazuma, izjavio je koordinator za sankcije u Stejt departmentu Denijel Frid.. . „Teško je tražiti od Ukrajinaca da realizuju Minski paket u uslovima, kada Rusija ne ispunjava...

Nastavak na Vostok.rs...

SAD: Sankcije prema Rusiji su uspešne, treba ih produžiti

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Koordinator za sankcije u Stejt dipartmentu Denijel Frid izjavio je da će Vašington nastaviti sa ekonomskim sankcijama protiv Rusije i izrazio nadu da će Evropska učiniti to isto...Američki zvaničnik je na jednoj panel diskusiji izjavio je da su sankcije uvedene zbog podrške Moskve proruskim snagama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.