Vašington post: Obama pogrešno procenio rusku intervenciju u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington post: Obama pogrešno procenio rusku intervenciju u Siriji

Američki predsednik Barak Obama je predviđao da će se Rusija zaglibiti u sirijskom sukobu, kada je Moskva počela operaciju protiv terorista na teritoriji ove arapske republike, ali je pogrešio, zaključuje američki list Vašington post.

List navodi da će Rusija i dalje podržavati Damask i da ta kampanja ne opterećuje previše budžet zemlje.  „Iako Obamina administracija misli da će se Rusija zaglibiti u sukobu u Siriji i da će poželeti da prekine operaciju, to se neće dogoditi“, navodi saradnik Vašingtonskog instituta za bliskoistočnu politiku Robert Ford. Prema mišljenju Džefa Vajta, koji je takođe saradnik ovog instituta, Rusija će na kraju izvojevati pobedu. „Položaj opozicionih snaga nije se poboljšao od proleća 2015. godine i od tada Asad nije imao nikakve ozbiljne neuspehe“, naveo je Vajt.

Prema mišljenju autora tekst, umesto da se zaglibi, kako je prognozirao Obama, Rusija je, naprotiv, „udvostručila vojnu pomoć Asadu“.  U oktobru prošle godine predsednik SAD Barak Obama je izjavio da će „pokušaj Rusije i Irana da podrže Asada i da umire stanovništvo samo odvesti te zemlje u blato“. Američki lider je bio ubeđen da operacija Rusije neće biti uspešna.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama poručio Rusima da će završiti u "sirijskom blatu": A godnu dana kasnije...

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2016

Američki predsednik Barak Obama je predviđao da će se Rusija zaglibiti u sirijskom sukobu, kada je Moskva počela operaciju protiv terorista na teritoriji ove arapske republike, ali je pogrešio, zaključuje američki list "Vašington post"...List navodi da će Rusija i dalje podržavati Damask...

Nastavak na Vesti-online.com...

Obama potcenio Moskvu

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2016

Američki prestonički dnevnik o ulozi Rusije u sirijskoj krizi. "Vašington post": Rusija će na kraju izvojevati pobedu AMERIČKI predsednik Barak Obama je predviđao da će se Rusija zaglibiti u sirijskom sukobu, kada je Moskva počela operaciju protiv terorista na teritoriji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.