Utakmica Liverpul - Atletiko navodno uzrokovala 41 smrt zbog koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2020, 15:42

Utakmica Liverpul - Atletiko navodno uzrokovala 41 smrt zbog koronavirusa

Kontroverzna odluka da se dozvoli utakmica Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida 11. marta možda je dovela do 41 smrti povezane koronavirusom, preneli su danas britanski mediji.

List Sandej tajms (Sunday Times) je objavio da je dolazak oko 3.000 navijača Atletika u Veliku Britaniju uzrokovao širenje zaraze u oblasti Liverpula.

Španija je početkom marta, kako pokazuju podaci pojedinih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << visokih institucija, imala oko 640.000 slučajeva zaraženih, dok je u Britaniji broj bio oko 100.000.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je bila žestoko kritikovana zbog odluke da se utakmica ne otkaže ili da se igra pred praznim tribinama, uprkos što se duel Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund iste večeri u Parizu igrao bez publike.

Fudbalsko prvenstvo Španije je dan kasnije privremeno supsendovano na dve nedelje, a potom i na neodređeno vreme.

La liga bi mogla da se, po rečima premijera Španije Pedra Sančesa, nastavi 8. juna, a tačan datum se očekuje naredne nedelje.

Premijer liga Engleske još nije odredila datum za nastavak takmičenja. Očekuje se da se sa normalnim treninzima nastavi tek polovinom juna.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utakmica Liverpula i Atletika "dovela do 41 dodatne smrti"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2020

Analiza podataka britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pokazala je da je revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Atletiko Madrida, koja je odigrana 11. marta na londonskom Enfildu, "dovela do 41 dodatne smrti" zbog korona virusa, objavio je "Sandej tajms"...Kobna utakmica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.