UN: Poginuo i portparol Svetske zdravstvene organizacije prilikom pada aviona

Izvor: Press, 18.Jul.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Poginuo i portparol Svetske zdravstvene organizacije prilikom pada aviona

Portparol SZO Glen Tomas trebalo je u četvrtak da učestvuje u Međunarodnoj konferenciji o sidi u Melburnu, zajedno sa još desetak naučnika koji su se nalazili u avionu, preneo je AFP.

Tomas je u SZO došao iz BBC i bavio se pitanjima javnoga zdravstva, rekao je zvaničnik službe za odnose sa javnošću te organizacije Gregori Hartl.

Hartl je dodao da među putnicima nije bilo drugih zaposlenih u UN. 
Avion malezijske aviokompanije koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur pao je juče iznad Donjecke oblasti 60 kilometara od granice sa Rusijom, a veruje se da je avion oboren i da je svih 298 putnika i članova posade poginulo. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Medju žrtvama i glasnogovornik WHO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2014

Glenn Thomas, glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je trebalo da učestvuje u radu koneferencije o AIDS-u  u Melbournu, među žrtvama je avionske nesreće u Ukrajini, saopćio je u petak zvaničnik komunikacijske službe WHO-a Gregory Hartl.   Thomas je bio novinar  BBC-a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.