Tužilaštvo traži veću zatvorsku kaznu za braću Navaljni

Izvor: RTS, 17.Feb.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži veću zatvorsku kaznu za braću Navaljni

Tužilaštvo je zatražilo od moskovskog suda da braću Alekseja i Olega Navaljnija osudi na deset i osam godina zatvora, saopštila je sudija moskovskog suda Jekaterina Fisenko.
Tužilaštvo dalje traži da se braća Navaljni proglase krivim za slučaj prevare francuske kozmetičke kompanije Iv Roše, javlja ruska agencija Tas, prenosi Tanjug.

Oleg Navaljni je u prvostepenom postupku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osuđen na tri i po godine zatvora, a Aleksej Navaljni je dobio uslovnu kaznu, prenosi agencija Rojters.
Aleksej Navaljni, jedan od najvećih kritičara Kremlja i predvodnik uličnih protesta protiv ruskog predsednika Vladmira Putina u 2011. i 2012. godini, i njegov brat Oleg su prošle godine optuženi za krađu skoro pola miliona dolara iz dve kompanije, uključujući ogranak francuske kuće Iv Roše, u periodu od 2008. do 2012. godine.
Tužilaštvo u žalbi navodi da su akcije braće Navaljni imale za cilj proneveru i da se ne mogu klasifikovati kao poslovna krađa.
Tužilaštvo traži da se presuda preinači, jer je nezakonita i nerazumna, kao i da ono što je sud utvrdio nije u saglasnosti sa stvarnim okolnostima slučaja, navodi agencija Tas.
S druge strane, odbrana traži oslobađajuće presude za braću Navaljni.
Kritičari Kremlja i Vašington sudski slučaj braće Navaljni ocenjuju kao pokušaj gušenja političkih protivnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.