Sukob indijske i kineske vojske, troje poginulih

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 10:15

Sukob indijske i kineske vojske, troje poginulih

Indijska vojska je saopštila da su njen oficir i dva vojnika poginuli u ponedeljak uveče u sukobu sa kineskom vojskom na demarkacionoj liniji između dve zemlje. Kina tvrdi da nema informacije o sukobu.
Sukob indijske i kineske vojske se dogodio duž linije razgraničenja u regionu Ladak, tokom pojačanih tenzija zbog spora oko granice između dve zemlje.

"Tokom procesa deeskalacije u Dolini Galvan, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sinoć je došlo do nasilnog obračuna, u kojem je bilo žrtava. Na indijskoj strani, stradali su oficir i dva vojnika", saopštio je portparol indijske vojske, prenosi list Indija tudej.
Visoki vojni zvaničnici obe strane, kako je dodao, sastali su se na mestu sukoba da bi smirili situaciju.
Stanje na tom području pogoršalo se 5. i 6. maja, kada je došlo do sukoba 250 kineskih i indijskih vojnika. Sličan incident ponovio se i 9. maja.
Granični spor Indije i Kine traje decenijama i uključuje 3.488 kilometara dugu demarkacionu liniju, formiranu nakon rata dve zemlje šezdesetih godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukom indijske i kineske vojske: Ima poginulih

Izvor: B92, 16.Jun.2020

Indijski oficir i dva vojnika poginuli su u ponedeljak uveče u sukobu sa kineskom vojskom na demarkacionoj liniji između dve zemlje...Sukob indijske i kineske vojske se dogodio duž linije razgraničenja u regionu Ladak, tokom pojačanih tenzija zbog spora oko granice između dve zemlje..."Tokom procesa...

Nastavak na B92...

RT: Dva indijska vojnika i jedan oficir poginuli tokom sukoba na kineskoj granici - Nju Delhi

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2020

Tri pripadnika indijske vojske su poginula u sukobu duž granice s Kinom, saopštio je Nju Delhi. Peking tvrdi da se incident dogodio nakon što su indijske snage prešle granicu i napale kineske snage. Oficir indijske vojske i dva vojnika poginuli su tokom sukoba s kineskim trupama u ponedeljak veče...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.