Sukom indijske i kineske vojske: Ima poginulih

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 10:17

Sukom indijske i kineske vojske: Ima poginulih

Indijski oficir i dva vojnika poginuli su u ponedeljak uveče u sukobu sa kineskom vojskom na demarkacionoj liniji između dve zemlje.

Sukob indijske i kineske vojske se dogodio duž linije razgraničenja u regionu Ladak, tokom pojačanih tenzija zbog spora oko granice između dve zemlje.

"Tokom procesa deeskalacije u Dolini Galvan, sinoć je došlo do nasilnog obračuna, u kojem je bilo žrtava. Na indijskoj strani, stradali su oficir i dva vojnika. Visoki vojni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obe strane sastali su se na mestu sukoba kako bi ublažiti situaciju ", rekao je portparol indijske vojske.

Situacija na ovom području pogoršala se 5. i 6. maja, kada je došlo do sukoba 250 kineskih i indijskih vojnika. Sličan incident ponovio se i 9. maja.

Granični spor Indije i Kine traje decenijama i uključuje 3.488 kilometara dugu demarkacionu liniju, formiranu nakon rata dve zemlje šezdesetih godina, preneo je RTS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.