Srbija 77. na listi o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 77. na listi o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

Više od 60 odsto nacija u svetu trebalo bi da ispuni neke od ciljeva u oblasti zdravstva postavljenih u okviru Programa Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030.

U analizi časopisa "The Lancet" navodi se da su na vrhu liste od 188 zemalja po ispunjenju globalnih ciljeva održivog razvoja Singapur, Island I Švedska, dok Srbija zauzima 77. mesto.

Od zemalja Zapadnog Balkana tu su još i Hrvatska, na 42. mestu, Makedonija je 76., Crna Gora je na 92. mestu, Bosna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Hercegovina na 93, prenosi Glas Amerike.

Prema ovoj listi, Avganistan je najmanje napredovao u ispunjavanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

Između ostalog, ti ciljevi podrazumevaju smanjenje smrtnosti kod dece i majki od malarije.

Ipak, manje od 5 odsto zemalja će uspeti da smanji broj gojazne dece, oboljevanja od tuberkuloze i smrtnosti u saobraćaju.

Ovaj izveštaj, koji je finansirala Fondacija Bila i Melinde Gejts, trebalo bi da pomogne zemljama da definišu svoje politike u oblasti održivog razvoja i da reše probleme u domenu zdravstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.