Srbija 77., CG 92. na listi UN o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

Izvor: VOA, 13.Sep.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 77., CG 92. na listi UN o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

Više od 60 odsto nacija u svetu trebalo bi da ispuni neke od ciljeva u oblasti zdravstva postavljenih u okviru Programa Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. Između ostalog, ti ciljevi podrazumevaju smanjenje smrtnosti kod dece I majki od malarije. Ipak, manje od 5 odsto zemalja će uspeti da smanji broj gojazne dece, oboljevanja od tuberkuloze I smrtnosti u saobraćaju. U analizi časopisa “The Lancet” navodi se da su na vrhu liste od 188 zemalja Singapur, Island I Švedska. Od zemalja Zapadnog Balkana najbolje se kotira Hrvatska, na 42. mestu. Makedonija je 76., Srbija 77. Crna Gora je na 92. mestu, Bosna I Hercegovina na 93. Prema ovoj listi, Avganistan je najmanje napredovao u ispunjavanju globalnih ciljeva održivog razvoja. Ovaj izveštaj, koji je finansirala Fondacija Bila I Melinde Gejts, trebalo bi da pomogne zemljama da definišu svoje politike u oblasti održivog razvoja I da reše probleme u domenu zdravstva. Objavljen je pred 72. sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija koja će biti održana u septembru u Njujorku.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija 77. na listi o ispunjenju ciljeva održivog razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2017

Više od 60 odsto nacija u svetu trebalo bi da ispuni neke od ciljeva u oblasti zdravstva postavljenih u okviru Programa Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030...U analizi časopisa "The Lancet" navodi se da su na vrhu liste od 188 zemalja po ispunjenju globalnih ciljeva održivog razvoja Singapur,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.