Sjajni Jokić srušio Minesotu, Lejkersima derbi sa Bostonom (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Jokić srušio Minesotu, Lejkersima derbi sa Bostonom (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavlja da pruža sjajne partije u NBA ligi, a ovoga puta bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Denvera nad Minesotom sa 128:116. Nagetsi su trijumfovali nakon dva uzastopna poraza u meču u kojem je Jokić napunio sve kolone.

Momak iz Sombora je na terenu proveo 31 minut i za to vreme postigao 24 poena (11-14 iz igre), uz sedam skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade.

Ekipa Majka Melouna duel je prelomila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u trećoj četvrtini, kada je stekla dvocifrenu razliku (89:79) i potom rutinski privela meč kraju.

Pored Jokića, istakao se Pol Milsap sa 25 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok se Džamal Marej zaustavio na 19 poena i šest uspešnih dodavanja. S druge strane, Kelan Martin je ubacio 21 poena za Timbervulvse, četiri više od Malika Bizlija.



Denver je zadržao drugu poziciju na Zapadu sa 39 pobeda i 18 poraza, dok Mineosta zauzima 14. poziciju sa 16-39.

Noć u NBA ligi obeležio je trijumf Los Anđeles lejkersa nad Bostonom u velikom derbiju, surovi Toronto reptorsi, kao i partija Karmela Entonija kojom je podsetio na stare, slavne dane. Lejkersi su u derbiju najjače lige sveta bili bolji od Seltiksa, rezultatom 114:112.

U "Stejpls centru" viđena je tvrda i neizvesna utakmica, ekipe su se menjale u vođstvu, a na kraju su i sudije nekim odlukama uticale na rezultat.

Bolje su se u takvim uslovima snašli domaćini, najviše zahvaljujući Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu, zabeleživši petu uzastopnu pobedu.

Džejms je meč završio sa 29 poena, osam skokova i devet asistencija, dok je Dejvis imao 32 poena, 13 skokova i dve blokade. Najbolje ih je pratio Kuzma sa 16 poena.



Na drugoj strani najbolji učinak u karijeri imao je Džejson Tejtum sa 41 poenom (12-20). Gordon Hejvord je bio blizu tripl-dabl sa 10 poena, osam skokova i devet asistencija, dok se istakao i Braun sa 20 poena.

"Jezerdžije" su prve na tabeli Zapadne konferencije sa 43 pobede i 12 poraza, dok je Boston treći na Istoku sa skorom 39-17.

Toronto reptorsi nisu imali milosti protiv Indijane i naneli joj trijumf od čak 46 razlike – 127:81.

Gotovo nestvarnu partiju odigrao je aktuelni šampion, koji je započeo utakmicu serijom 21:3. Već tada je bilo jasno da Pejsersi nemaju šta da traže i da im se sprema katastrofa.

Ekipa Nika Nursa nije spuštala nogu sa papučice gasa i do kraja je stigla na gotovo 50 razlike.

Paskal Sijakam zabeležio je 21 poen za pobednika, Kajl Lauri dodao je 16, uz 11 asistencija i sedam skokova, dok je Serž Ibaka upisao po 15 poena i uhvaćenih lopti.



Kod gostiju, 14 poena i 11 skokova imao je Domantas Sabonis. Kanađani su drugi na Istoku sa 42-15, a Indijana šesta sa 33-24.

Nju Orleans pelikansi savladali su Golden stejt voriorse na strani sa 115:101, u duelu u kojem naš Alen Smailagić nije imao zapaženiji učinak. Popularni "Smajli" je na terenu proveo skoro devet minuta, promašio jedan šut za tri poena i zabeležio dve asistencije.

Za "Pelikane" je Zajon Vilijamson nastavio sa odličnim partijama i ubacio 28 poena, uz 7 skokova, dok je Džru Holidej imao 23 poena, 15 asistencija i sedam uhvaćenih lopti. Kod "Ratnika", Demion Li imao je 22 poena.

Iako bez pomoći povređenog Demijana Lilarda, Portland je savladao Detroit (107:104) i zadržao šanse za plej-of.

Trejl blejzersi su dobili neizvestan i zanimljiv meč, a Lilardovo odsustvo nadomestio je Karmelo Entoni, koji je podsetio na najslavnije dane. Melo je duel završio sa 32 poena (11-16 iz igre, 5-9 trojke), ali je prva figura bio Si-Džej Mekolum.



On je bio blizu fantastičnog tripl-dabla sa 42 poena (15-30 iz igre, 6-11 za tri), devet skokova i 12 asistencija. Kod gostiju, Vud je upisao 26 poena i 9 skokova.

Portland je deveti na Zapadu sa dve pobede manje i četiri poraza više od Memfisa, koji drži poziciju za plej-of, dok je Detroit 12. na Istoku.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti trijumf Tandera nad San Antonio sparsima (131:103), odnosno Čikaga nad Vašingtonom sa 126:117. Vizardsima nije pomogao ni neverovatni Bredli Bil koji je postigao 53 poena.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Denvera, uz 24 poena Jokića, Toronto ubedljiv protiv Indijane

Izvor: Beta, 24.Feb.2020

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu Minesotu sa 128:116, uz dobru partiju Nikole Jokića.Srpski centar je za 31 minut na terenu postigao 24 poena, uz sedam skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Pol Milsap je 39. pobedi Nagetsa dodao 25 poena, dok je Džamal...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.