S. Koreja otkazala posetu delegacije uoči Olimpijskih igara

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja otkazala posetu delegacije uoči Olimpijskih igara

Severna Koreja otkazala je planove da za vikend pošalje u Južnu Koreju delegaciju, koju je trebalo da predvodi vođa veoma popularne ženske grupe Hjun Song Vol, a čiji je cilj bio da proveri kako teku pripreme za odlazak severnokorejske umetničke trupe na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu narednog meseca.

Hjun Song Vol predvodi i umetničku grupu koja bi trebalo da nastupi u Pjongčangu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se navodi u saopštenju južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje, Severna Koreja nije obrazložila zašto obustavlja posetu sedmočlanog tima.

AP primećuje i da nije jasno da li je poseta trajno otkazana ili odložena.

Severna i Južna Koreja dogovorile su se ranije ove nedelje da će umetnička grupa od 140 članova dvaput nastupiti u Južnoj Koreji za vreme Zimskih olimpijskih igrara.

Grupu predvodi Hjun Song Vol, koja je i vođa popularnog Moranbong benda, a koji je izabrao severnokorejski lider Kim Džong un.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sjeverna Koreja otkazala posjetu delegacije uoči ZOI

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2018

Sjeverna Koreja otkazala je planove da za vikend pošalje u Južnu Koreju delegaciju, koju je trebalo da predvodi vođa veoma popularne ženske grupe Hjun Song Vol, a čiji je cilj bio da provjeri kako teku pripreme za odlazak sjevernokorejske umjetničke trupe na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.